Červená šošovica s paradajkami a cesnakom (fotorecept)
Autor receptu: marianne
Zdroj web: Vieš čo ješ. Trošku som si ho upravila.Je vynikajúca ako hlavné jedlo,aj príloha k volskému oku,kúsku masa,alebo len s pečivom,či zemiakom.
20-30 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji s maslom speníme nakrájanú cibuľu aj s pretlačenými dvoma strúčikmi cesnaku.Pridáme kurkumu.
- ...a prepláchnutú šosovicu.Osolíme,pridáme paprikovú pastu.
- Zalejeme pol litrom vody a varíme do zmäknutia 15-20 min.
- V priebehu varenia premiešavame,prípadne ešte dolejeme vodu a pridáme pokrájané paradajky a dovaríme 5 minút.
- Uvarené odstavíme z ohňa,pretlačime zvyšné dva strúčiky cesnaku a vmiešame petržlenovú vňať.Môžete ak chcete dohustiť múkou alebo strúhaným zemiakom,ale husté je to dosť.
- Podávajte s čím Vám chutí.