Červená šošovica s paradajkami a cesnakom (fotorecept)

Autor receptu: marianne

Zdroj web: Vieš čo ješ. Trošku som si ho upravila.Je vynikajúca ako hlavné jedlo,aj príloha k volskému oku,kúsku masa,alebo len s pečivom,či zemiakom.

20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na oleji s maslom speníme nakrájanú cibuľu aj s pretlačenými dvoma strúčikmi cesnaku.Pridáme kurkumu.
  2. ...a prepláchnutú šosovicu.Osolíme,pridáme paprikovú pastu.
  3. Zalejeme pol litrom vody a varíme do zmäknutia 15-20 min.
  4. V priebehu varenia premiešavame,prípadne ešte dolejeme vodu a pridáme pokrájané paradajky a dovaríme 5 minút.
  5. Uvarené odstavíme z ohňa,pretlačime zvyšné dva strúčiky cesnaku a vmiešame petržlenovú vňať.Môžete ak chcete dohustiť múkou alebo strúhaným zemiakom,ale husté je to dosť.
  6. Podávajte s čím Vám chutí.