Dusená pečienka
Červená šošovica s morčacími pečienkami (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Náš dnešný obed. Možno sa Vám to bude zdať zvláštna kombinácia, ale chcela som vyskúšať a chutilo nám.
Síce to nevyzerá tak krásne na servírované, ale chutné to bolo a veru sme všetko spapali.
Postup
- Suroviny.
- Očistíme si cibuľu a cesnak. Cibuľu červenú si nakrájame dáme trochu podusiť, pridáme pretlačený cesnak.
- Pridáme karí korenie rozmiešame.
- Pridáme dobre umytú šošovicu a dusíme asi 3 minúty.
- Pridáme 1/2 l vývaru 1 ČL sojovej omáčky a 2 PL kečupu. Možno netradišné kečup, ale použila som ho namiesto paradajok a dá tiež výbornú chuť. Dobre všetko premiešame a za občasného miešania dusíme 20 minút.
Teraz si ideme pripraviť pečienku. Tú si nakrájame na pásiky.
- Cibuľu si tiež nakrájame necháme chvíľku podusiť.
- Pridáme pretlačený cesnak, pečienku a koreniny a necháme podusiť.
Pečienku nedusíme dlho a solíme, až keď je hotová, aby nám nestvrdla.
- No a na tanieri. Viem, ako som už písala, nevyzerá to možno na oko dobre, ale verte, že nám chutilo.