Dusená pečienka

Červená šošovica s morčacími pečienkami (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Náš dnešný obed. Možno sa Vám to bude zdať zvláštna kombinácia, ale chcela som vyskúšať a chutilo nám. Síce to nevyzerá tak krásne na servírované, ale chutné to bolo a veru sme všetko spapali.

40 minút
príprava

Postup

  1. Suroviny.
  2. Očistíme si cibuľu a cesnak. Cibuľu červenú si nakrájame dáme trochu podusiť, pridáme pretlačený cesnak.
  3. Pridáme karí korenie rozmiešame.
  4. Pridáme dobre umytú šošovicu a dusíme asi 3 minúty.
  5. Pridáme 1/2 l vývaru 1 ČL sojovej omáčky a 2 PL kečupu. Možno netradišné kečup, ale použila som ho namiesto paradajok a dá tiež výbornú chuť. Dobre všetko premiešame a za občasného miešania dusíme 20 minút. Teraz si ideme pripraviť pečienku. Tú si nakrájame na pásiky.
  6. Cibuľu si tiež nakrájame necháme chvíľku podusiť.
  7. Pridáme pretlačený cesnak, pečienku a koreniny a necháme podusiť. Pečienku nedusíme dlho a solíme, až keď je hotová, aby nám nestvrdla.
  8. No a na tanieri. Viem, ako som už písala, nevyzerá to možno na oko dobre, ale verte, že nám chutilo.