Červená kapustnica
Autor receptu: patroveckypitrs
Je tu čas prechladnutí a chrípok, tak treba jesť jedla, ktoré podporujú imunitu voči
chorobám. Kvasená červena kapusta je tiež veľmi dobra voči chorobám, ba je ešte
zdravšia ako surová.
8 porcií |
15 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup
- Toto množstvo som použil na 4l hrniec. Červenú kapustu som dal do sitka a nechal odkapať. Do hrnca som na olej dal restovať cibuľu krájanú na drobno. Za chvíľu pridal posekaný cesnak na drobno a zazvor. Krátko podusil a pridal zo sitka červenú kapustu. Dusil som to asi 3 minúty a zalial horúcou vodou do 3/4 hrnca. Teraz do hrnca som pridal údenú krkovicu a koreniny bez soli. Nechal som variť. Kto nechce mäso nemusí dať. Očistil som mrkvu aj petržlen pokrájal na kolieska a dal do hrnca ku kapuste variť.
- Za ten čas čo sa kapustnica varila, očistil som zemiaky a pokrájal na drobno. Po pol hodine varenia, pridal do hrnca paradajkový pretlak a stále varil. Po 50 minútach varenia som vytiahol mäso z hrnca a nechal trochu vychladnúť. Teraz som do hrnca dal variť zemiaky. Mäso som pokrájal na 2cm kocky a späť pridal ku kapustnici. Keď sa zemiaky uvarili, ochutnal som či nie je treba osoliť a teraz som tam pridal malinový džem miesto cukru. Povaril asi 5 minút a odstavil zo sporáka. Nechal postáť asi 15 minút nech prejdu chute. A môžeme servírovať dobrý chlieb k tomu. Zaželať si dobrú chuť a pekne papáme.