Červená kapustnica

Autor receptu: patroveckypitrs

Je tu čas prechladnutí a chrípok, tak treba jesť jedla, ktoré podporujú imunitu voči chorobám. Kvasená červena kapusta je tiež veľmi dobra voči chorobám, ba je ešte zdravšia ako surová.

8
porcií
15 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Toto množstvo som použil na 4l hrniec. Červenú kapustu som dal do sitka a nechal odkapať. Do hrnca som na olej dal restovať cibuľu krájanú na drobno. Za chvíľu pridal posekaný cesnak na drobno a zazvor. Krátko podusil a pridal zo sitka červenú kapustu. Dusil som to asi 3 minúty a zalial horúcou vodou do 3/4 hrnca. Teraz do hrnca som pridal údenú krkovicu a koreniny bez soli. Nechal som variť. Kto nechce mäso nemusí dať. Očistil som mrkvu aj petržlen pokrájal na kolieska a dal do hrnca ku kapuste variť.
  2. Za ten čas čo sa kapustnica varila, očistil som zemiaky a pokrájal na drobno. Po pol hodine varenia, pridal do hrnca paradajkový pretlak a stále varil. Po 50 minútach varenia som vytiahol mäso z hrnca a nechal trochu vychladnúť. Teraz som do hrnca dal variť zemiaky. Mäso som pokrájal na 2cm kocky a späť pridal ku kapustnici. Keď sa zemiaky uvarili, ochutnal som či nie je treba osoliť a teraz som tam pridal malinový džem miesto cukru. Povaril asi 5 minút a odstavil zo sporáka. Nechal postáť asi 15 minút nech prejdu chute. A môžeme servírovať dobrý chlieb k tomu. Zaželať si dobrú chuť a pekne papáme.