Červená dusená kapusta

matus113 - fotkamatus113, 10. januára 2010
Červená dusená kapusta
Foto: matus113

Chutná príloha k slovenským jedlám.

4-5
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
100 g
3-4 PL




Postup

  1. 1

    Kapustu nasekáme na jemno. Necháme vytopiť slaninku a dáme do nej skaramelizovať cukor.

  2. 2

    Pridáme nakrájanú kapustu. Posolíme a dusíme. Približne po pol hodinke pridáme rascu a necháme dodusiť.

Diskusia k receptu

Vymazať
bozulka
Moze to byt dobre,ale ja som cer.kapustu so slaninkou nikdy nerobila,okrem rasce pridavam 2-3 zrniecka feniklu alebo anizu a zalievam cervenym vinom zaklad tvori spenena cibulka.Hodi sa k tomu hociake pecene maso,ale u nas ma prednost krasne vypecena kacicka so zemiakovymi knedlami./ bohuzial iba tak 2-3 krat do roka k voli zdravej vyzive.Je to tiez dobre aj s pecenym kuriatkom.
Vymazať
sovka62
Hodím na Varechu recept na dusenú červenú kapustu. Dúfam, že skúsi aj Matus 113, už farbou je iná a určite inak chutí.
Vymazať
matus113
samozrejme ze mozeme vyskusat.... inak k prvemu komentaru .... pecena kacica bude nasledovat - k nej sme tu kapusticku prave robili :-)
Vymazať
papradka
dobré je, kedˇsa dá dusiť k červenej kapuste aj trochu kyslej kapusty a kedˇje hotová, primiešať do nej šťavičky, z tej pečenej kečičky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia