Šošovicový prívarok
Šošovicový prívarok

Červená čočka s vejcem a šunkou od kosti

klukodvody - fotkaklukodvody, 1. januára 2018

Protože moje žena čočku nerada, tak jsem ji přesvědčil, že červená chutná jinak. Ona opravdu chutná jinak a tak jsem udělal novoroční rychlovku za Zobraziť celý popisProtože moje žena čočku nerada, tak jsem ji přesvědčil, že červená chutná jinak. Ona opravdu chutná jinak a tak jsem udělal novoroční rychlovku za 35 minut komplet hotovo a byla šance udělat místo čočky bramborovou kaši. Ale nebylo zapotřebí. Chutnala.

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 hrnčeka
2 hrnček
1 ks
2 PL
1 PL
1 - 2 PL
2 ks
2 plátky




Postup

  1. 1

    1 hrnek = 250 ml. Čočku mám rád sladkokyselou. Čočku dáme vařit do vody na 12 až 15 minut. Do vody přidáme sůl, pepř , cukr a šťávu z jednoho citronu. Vařím to dohromady a ono si to vezme co potřebuje.

  2. 2

    Oloupanou cibuli si nakrájíme najemno a na sádle zpěníme. Přidám mouku a udělám si řídkou světlou jíšku. Když je čočka skoro hotová, voda skoro vyvařená, přidám jíšku a za stálého míchání dodělám. Vypnu. Nemám rád takovou čočkovou hmotu a proto to dělám takhle.

  3. 3

    Mezitím jsem si ve vodě ohřál šunku a udělal volská oka a ukrojil kousek chleba.

  4. 4

    No a dal na talíře a hotovo.

    Červená čočka s vejcem a šunkou od kosti - obrázok 4

Diskusia k receptu

waocipa
Wyglada apetycznie z radoscia bym sie dala zaprosic do stolu.
frezia
Take mam rada, narobil si mi chute...Uz je naplanovane.
1x eva9
kukulienka71
Čočka na nový rok znamená vraj hojnosť peňazí počas nastávajúceho roka, tak si to dobre vyriešil;-) červené peniažky sú tiež dobrééé:-)) Nech sa darí naďalej, v zdraví samozrejme.
1x eva9
sracz
Blahoželám vážený a ctený @Klukodvody milý kamarát, nielen k vstupu do r. 2018, ale aj k ďalšiemu kulinárskemu skvostu zo šperkovnice našich národov! Pripájam sa ku @Kukulienka71 "okatá", ktorá potvrdzuje jednu z ľudových múdrostí. Pokiaľ naša babička, úžasná lady Ann, B.P., na Nový rok šošovicový prívarok nenahotovila, určite ju aspoň v surovom stave (tak za jej "harsc" = hrsť) rozložilo pod sviatočný obrus na stole, pri ktorom sme obedovali!
2x eva9 a rela
haji
Bezva recept, čočku miluji v jakékoliv podobě a ten nádherný plát masa nemá chybu! Díky za bezva receptík. Krásné pozdravení tobě i paní Saše!
siisa
Určite výborné jedlo ! Tiež mám rada šošovicu na sladko-kyslo.
motyka
Ja tiež šošovicu veľmi nemusím. Ale keď pani Sáši červená chutila, tak vyskúšam aj ja. Ostatní moji stravníci si ale "pošmáknu" Určite chuťovo vynikajúce. Šošovica, vajíčko a mäsko na Nový rok - tradičná vára našich materí - ktorá mala zabezpečiť, zdravie, bohatstvo aj dobrú nosnosť hydiny. Dobre si navaril. Možno začnem variť odteraz aj ja. Uvarím na Troch kráľov. Dám vedieť, ako som dopadla.
klukodvody
@Motyka (4.1.2018 16:17) Díky moc uvidíš, že je vážně jiná a těším se, že dáš vědět. Srdečné pozdravy a vzkaz od Saši, neboj se docela to jde.

violeta
Robila som podľa teba z obyčajnej šošovice, výborné. Ďakujem za recept, aj za inšpiráciu ;)






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia