Čertovská maškrta

Autor receptu: renata1

Podobne ako aj prvý recept mi priniesol manžel z práce. Mala som ho už dlhší čas založený medzi receptami, ale manžel toľko otravoval, až som sa jedného dňa rozhodla, že mu urobím radosť. Je fakt super, lahodný. Robila som ho síce len raz, ale môžem len odporučiť.

30
porcií
45 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ušľaháť bielky so štipkou soli na tuhý sneh.Pridať cukor, múku, strúhanku, olej a prášok do pečiva. Na plech dať papier, pomastiť a na to nasekané orechy a na ne vyliať cesto. Dať do trúby na 180 stupňov cca 15-20 min. Po upečení preklopiť na druhý plech, takže orechy budú hore a ešte teplé potrieť nutelou a nechať vychladnúť.
  2. Potom sa pustíme do krému, a to: vyšľaháme si žĺtky s cukrom a nalejeme do mlieka, pridáme Zlatý klas, a uvaríme, do teplého vmiešame maslo. Vychladnutý rozšľaháme, pridáme rum, a rozdelíme napoly. Do polovice pridáme 2 PL kakaa, a natierame po lyžiciach striedavo tmavý a svetlý krém, uhladíme a necháme v chladničke chvíľu vychladnúť. Nakoniec vyšľaháme šľahačky natrieme na vrch a posypeme kakaom. krém si robím ešte pred pečením, aby vychladol. Je to neskutočne dobré, ešte nevychladne a je preč.