Čerstvý uhorkový šalát na zimu bez sterilizovania

Autor receptu: jamalinka

Keďže je sezóna a v záhrade všetko dozrieva nedá sa všetko skonzumovať, tak je dobre uložiť na neskôr, keď už nebude v záhrade. Recept mi posunula suseda na uhorky, robila ho už vlani a že je veľmi dobrý. Neskúšala som až teraz idem robiť. Možno sa niekomu hodí. Ja takto robím už roky kapustový šalát a je veľmi obľúbený. Upozorňujem, že sa nesterilizuje, ale sú použité konzervačné látky.

Postup

  1. uhorky umyjeme, ošúpeme, postrúhame na struháku na uhorky, pridáme všetky prísady, dobre zľahka premiešame a necháme 24 hodín postáť. Plníme do pohárov, zatvoríme, nesterilizujeme. Odporúča sa konzumovať tak cca po 2 týždňoch.