Čerstvá paprika plnená šunkou, vajíčkom a syrom fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 15. októbra 2015
Čerstvá paprika plnená šunkou, vajíčkom a syrom (fotorecept)
Foto: babkamt

Obrala som v záhrade všetku papriku. Korene som vytrhala. Spravila som lečo, niečo som dala švagrinke. Syna napadlo, aby som spravila túto plnenú Zobraziť celý popisObrala som v záhrade všetku papriku. Korene som vytrhala. Spravila som lečo, niečo som dala švagrinke. Syna napadlo, aby som spravila túto plnenú papriku. Spomínal, že už pár rokov som ju nerobila. Hodí sa aj na oslavu.

Suroviny

8 ks čerstvá
140 g tavený
100 g
4 ks na tvrdo uvarené
1 PL plnotučná
250 g špeciál zaúdená
 čerstvá
1 ks čerstvá
100 g strúhaný (alebo iný)




Postup

  1. 1

    Papriky som umyla, zrezala som vršky. Použila som tento syr a asi 100 gramov strúhaného eidamu.

    Čerstvá paprika plnená šunkou, vajíčkom a syrom (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Do misky som dala 8 trojuholníkov syra. Môže sa použiť aj bambino.

    Čerstvá paprika plnená šunkou, vajíčkom a syrom (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Pridala som asi 100 g masla. Dobre som syr s maslom premiešala vidličkou.

    Čerstvá paprika plnená šunkou, vajíčkom a syrom (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som polievkovú lyžicu plnotučnej horčice.

    Čerstvá paprika plnená šunkou, vajíčkom a syrom (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Kúpila šunku špeciál zaúdenú. Nakrájala som ju na drobné kúsky. Tie som pridala k vymiešanému maslu. Masu som ochutnala, podľa chuti osolila.

    Čerstvá paprika plnená šunkou, vajíčkom a syrom (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Pridala som čerstvú pažítku. Kto nemá doma pažítku, môže dať čerstvú petržlenovú vňať. Nakrájala som kvôli farebnosti jednu červenú menšiu papriku.

    Čerstvá paprika plnená šunkou, vajíčkom a syrom (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    K zmesi som nastrúhala 4 natvrdo uvarené vajíčka. Všetko som dobre premiešala, naplnila som pripravené papriky. Vložila som ich na noc do chladničky. Nemala som doma majonézu, tak som do plnky dala maslo.

    Čerstvá paprika plnená šunkou, vajíčkom a syrom (fotorecept)  - obrázok 7
  8. 8

    Na raňajky si dal manžel plnenú papriku s posúchom, ktorý som robila podľa @Havino.

    Čerstvá paprika plnená šunkou, vajíčkom a syrom (fotorecept)  - obrázok 8

Diskusia k receptu

marta5
Skvelý recept,už dávno som ho hľadala.Na návšteve mi veľmi chutil.Tak ďakujem.
ajula
Tak túto dobrotu som nejedla asi 5 rokov. Je to výborné, aj na oslavy, alebo len tak na posedenie, ale hlavne na maškrtenie.
valeri
Tak toto frčalo asi pred 30 rokmi, vtedy to nesmelo chýbať na stole pri hocijakom pohostení.... veľmi dobrééé.... používali sme na to Lunex alebo Syrokrém. Ďakujem za pripomenutie tejto dobroty
havino
ako ti syn povedal, že nerobila si to roky, veru aj ja roky a kedysi to bolo pravidelne, až som sa pýšila, aj paradajky, aj papriky som takto plnila, chuťovečka výborná veru
jozka2
Vyborny naozaj niekedy velmi popularny recept a hlavne dobre schladene sme krajali na kolieska a davali na oblozenu misu.Velmi dobre,ze sa tu pridavaju aj uz nami zabudnute recepty.5
babkamt
@marta5 použila som suroviny, čo som mala doma. Som rada, že som ti pomohla. @ajula ziež som na tento recept zabudla. Potrebovala som minúť niečo z papriky, čo som obrala. @valeri jasné, v minulom storočí nechýbala táto plnená paprika na stole:-) @havino je to tak ako píšeš, bol to hit, ktorý sa udomácnil v mnohých domácnostiach. Tiež som plnila aj paradajky. @jozka2 presne to bolo tak, ako píšeš. Na oslave nemuseli byť vždy len obložené chlebíčky. Dievčatá, ďakujem za nahliadnutie. do receptu a komentáre.
terinka55
Veru tak, toto patrilo naozaj aj na náš stôl skoro pri každej nejakej oslave a ešte aj syrová roláda. Možnosti bolo po skromne, ale o to viac sme si to akosi užili a priali... Alebo to bolo tou mladosťou? Ďakujem za pripomenutie. Vyzerá to výborne!
babkamt
@terinka55 áno, tiež som robievala syrovú roládu. Tvrdý syr sa dal variť v mikroténovom vrecku, horúci sa rozvaľkal, obložil šunkou, zroloval a nechal v chladničke stuhnúť. Potom sa krájala syrová roláda na misu. Tiež si myslím, že ľudia mali k sebe bližšie. Nenaháňali sa toľko, mali čas na stretnutia s priateľmi. Teraz sa ľudia skôr stretávajú virtuálne.