Kurací rezeň

Čiernohorský rezeň

Autor receptu: anemarka

Čakáte návštevu, ktorú ste pozvali na slávnostný obed? Tak toto jedlo im určite pripravte, budú sa oblizovať až za ušami :)

6
porcií
60 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia si narežeme na kusy a vyklepeme rezne (mne vyšli z jedného prsa 3 rezne). Zľahka alebo podľa chuti a vôle osolíme a obalíme v hladkej múke. Potom ich obalíme v zemiakovom cestíčku.
  2. Cestíčko: Zemiaky očistíme a na jemno postrúhame, vytlačíme prebytočnú vodu. Do zemiakov vmiešame varechou jedno vajce, soľ, korenie a majoránku. Dochutíme pretlačeným cesnakom a na koniec pridáme hladkú múku. Vymiešame cestíčko, v ktorom "vykúpeme" naše rezne.
  3. Na oleji ich upečieme do krásnej hnedej farby. Na záver posypeme strúhaným syrom, ktorý dokonale dopĺňa chuť cestíčka.
  4. Ako prílohu som zvolila zemiakovú kašu ochutenú roztopeným maslom a pridala som aj mix šalát zakúpený v známom obchodnom reťazci. Samozrejme sa k tomu výborne hodia aj opekané zemiaky alebo pre ľahšiu verziu iba šalát podľa vlastnej fantázie a chuti.
  5. Prajem dobrú chuť :)