Kurací rezeň
Čiernohorský rezeň
Autor receptu: anemarka
Čakáte návštevu, ktorú ste pozvali
na slávnostný obed? Tak toto jedlo
im určite pripravte, budú sa
oblizovať až za ušami :)
6 porcií |
60 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia si narežeme na kusy a vyklepeme rezne (mne vyšli z jedného prsa 3 rezne). Zľahka alebo podľa chuti a vôle osolíme a obalíme v hladkej múke. Potom ich obalíme v zemiakovom cestíčku.
- Cestíčko: Zemiaky očistíme a na jemno postrúhame, vytlačíme prebytočnú vodu. Do zemiakov vmiešame varechou jedno vajce, soľ, korenie a majoránku. Dochutíme pretlačeným cesnakom a na koniec pridáme hladkú múku. Vymiešame cestíčko, v ktorom "vykúpeme" naše rezne.
- Na oleji ich upečieme do krásnej hnedej farby. Na záver posypeme strúhaným syrom, ktorý dokonale dopĺňa chuť cestíčka.
- Ako prílohu som zvolila zemiakovú kašu ochutenú roztopeným maslom a pridala som aj mix šalát zakúpený v známom obchodnom reťazci. Samozrejme sa k tomu výborne hodia aj opekané zemiaky alebo pre ľahšiu verziu iba šalát podľa vlastnej fantázie a chuti.
- Prajem dobrú chuť :)