Čiernohorský rezeň

uschi - fotkauschi, 8. januára 2010
Čiernohorský rezeň
Foto: uschi

Výborný recept, ktorý má množstvo variácií.

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
2
100 g




Postup

  1. 1

    Rezne opláchneme, osušíme, naklepeme, osolíme a okoreníme. Z vajec, mlieka, múky a soli pripravíme hustejšie palacinkové cestíčko. Rezne namočíme do cestíčka a vypražíme na oleji. Preložíme ich na papierový obrúsok a ešte teplé posypeme strúhaným syrom.

  2. 2

    Podávame so zeleninovým šalátom a hranolkami. Do cestíčka môžeme pridať čokoľvek. Nadrobno nakrájanú farebnú papriku, alebo prelisovaný cesnak, akýkoľvek nastrúhaný syr, sézamové semienka... Vrch rezňov môžeme posypať nivou, alebo nastrúhaným hermelínom.

Diskusia k receptu

jody
Hm, ja si myslím, že toto je parížsky rezeň, černohor má mať zemiakové cestíčko.
elmer
toto mi pripomenulo jednu pomerne zabavnu prihodu, ktoru sme zazili cestou na silvestra...stalo sa nam to v Janosikovej kolibe v Liptovskej osade (pozn. autora : tejto "restauracii" sa na mile vyhnite, zla obsluha, otrasne jedlo...) Ale k veci. Anglicky preklad cernohorskeho rezna je totiz podla ich jedalneho listka : black mountain schnitzel :) :) :) + ine skvosty ako kuracia pecen = crow liver (vrania) ci pecena klobasa = bacon :) :) :)
dorisa
Hladám na vareche a čo nenájdem, tento skvelý rezeň. Mnam.
evanaaa
Náhodou som sem po rokoch zablúdila, že si pozriem prípravu "černohorského rezňa" ale som sa sklamala - to nie je on.....a kde je zemiakové cestíčko?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia