Bravčový rezeň

Čiernohorský rezeň s opekanými zemiakmi (fotorecept)

Autor receptu: nikky1

Černohorský rezeň je jednoducho rezeň v zemiakovej placke. Raz som ho mala v reštaurácii, tak som ho musela vyskúšať :)

70 minút
príprava

Postup

  1. Najprv si bravčové mäso nakrájame na rezne, naklepeme, nasolíme, okoreníme a málinko posypeme múkou. Ďalej si pripravíme klasické cesto na placky. Ja si vždy hodím do mixéru najkrájane zemiaky, soľ, vajíčka, cesnak a majorán. Všetko sa mi to spolu zmieša.
  2. Vliala som si to do misky a ďalej som už pridávala len múku, aby som dostala stredne husté cesto.
  3. Do cesta som namočila rezeň a ponorila do horúceho oleja. Rezne sa robia dosť dlho, aby boli prepečené, preto odporúčam robiť na miernejšom ohni, aby sa rýchlo nepripálili.
  4. Kým sa nám rezne pražia, dáme si do osolenej vody variť zemiaky. Uvarené ich nasypeme na plech. Na vrch naukladame kúsky masla a jarnú cibuľku. Môžme použiť aj rascu a pečieme asi 7 minút v rúre. Dobrú chuť :)