Čiernohorský rezeň fotorecept

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 11. decembra 2011
30 minút
príprava

Suroviny

400 g alebo karé
podľa potreby
2 ks
5 PL
3 PL
3 PL surové nastrúhané
 nastrúhaný
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na rezne,okrajové blanky narežeme,vyklepeme a osolíme. Mlieko, vajcia, múku, trochu soli a postrúhané zemiaky vyšľaháme na cestíčko, v ktorom obaľujeme rezne. Ak sa nám zdá cestíčko málo husté, prisypeme ešte trochu múky a zamiešame.

    Čiernohorský rezeň (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rezne obalíme v cestíčku z oboch strán.

    Čiernohorský rezeň (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyprážame ich z oboch strán na rozpálenom tuku,plameň však stiahneme na minimum, aby sa nám rezeň dobre prepiekol.

    Čiernohorský rezeň (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď rezeň otočíme, posypeme ho strúhaným syrom, ktorý sa tak pekne roztečie.

    Čiernohorský rezeň (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame so zemiakmi a kyslou uhorkou.

    Čiernohorský rezeň (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

orchidea
Hneď by som sa do toho zahryzla... výborné jedlo a pekne si spracovala recept.
1hanik1
raz za cas ho robim chuti nam velmi :))az mam nan chut
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
milujem ho ale dlho som ho nerobila!!!!!takze moj chorvatsky manzel bude mat na taniery nieco nove :) mnaaaaam!!!!!!!!!!!!!!!!
fiby
Aj ja som ho dááávno robila. Tečú mi teraz slinky, príde nedeľa a ja ho urobím. ďakujem.
sneica
velmi mame radi...taky rezen je parada...:)))
gubics
Nezabudnite dať do zemiakového cesta v ktorom obaľujete rezeň trocha majoránky, bude oveľa chutnejší.
alessino
všetkých 30 prstov sa u nás oblizovalo. každý aspoň dvakrát... výborne
zolik
@hviezdickaz pred par dnami na obed urobene, vyborne. @gubics a pridala som aj majoran. Moj manzel toto jedlo predtym nepoznal a ja som na rezen Monte Negro uplne zabudla. Dobre ze si pripomenula. Vdaka
tatranocka
Čiernohorský rezeň je výborný s údeným syrom.Poznám aj verziu s majoránkou a cesnakom v cestíčku.Treba vyskúšať.
mariamka
je dobre taketo klasiky obcas oprasit, bolo to teda syte, ale mladez zvladne :) do cesticka som dala cesnak aj majoran a zas mlieko nie, navrch parmezan, len som sa chcela uistit, ci to robim spravne, skoro :) dakujem :)



xseven
ja robim cesticko presne take, ako na haruľu, cize davam aj cesnak, majoran, trochu cierne korenie, akurat vynecham rascu, to by uz bolo vela... cesnak by mi tam chybal :) ked mi ostane cesticko, tak z neho narobim este harule
tortilla
Správne po slovensky je čiernohorský (čierny).
Černohorský je po česky (černý).