Černicový nákyp

Autor receptu: forneta

samozrejme že černice môžete nahradiť akýmkolvek ovocím :) recept je z knihy Nigelly Lawsonovej, ktorá má mimochodom vinikajúce recepty :)

4-6
porcie
25 minút
na 200 °C

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 200 °C. V malom kastróle rozpustíme maslo (alebo v mikrovlnke) a odložíme na chvíľu nabok.
  2. V miske zmiešame cločky, lupienky, semená, múku, škoricu a hnedý cukor.
  3. Do širokej nízkej zapekacej misy dáme černice. Posypeme škrobom a van. cukrom a premiešame. Do sypkej zmesi na posypanie pridáme roztopené maslo a lyžicou naložíme tak, aby neboli celkom zakryté.
  4. Pečieme v rúre 25 min. a podávame so zmrzlinou alebo šľahačkou.