Černicový koláč

Černicovo-tvarohový koláčik (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Čerstvé, šťavnaté kyselkavé ovocie v kombinácii s tvarohom v jemnom ceste. Takémuto koláčiku naozaj málokto odolá.* Je jednoduchý, rýchly a veľmi chutný🙂

35 minút
na 190 °C

Postup

  1. Celé vajíčka s kryštálovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme dopenista. Následne pridávame striedavo olej, múky zmiešané s práškom do pečiva a mlieko. Zakaždým dobre prešľaháme, aby sme dostali hladké cesto.
  2. Tvaroh zmiešame s vanilkovým cukrom a práškovým cukrom podľa chuti. Ja som dala 3 PL. Černice pomiešame s 2 PL práškového cukru, aby boli trochu sladšie v tom koláči :-) a takýmto spôsobom pustia do cesta aj viac šťavy.
  3. Cesto vylejeme na vymastený, múkou posypaný plech. Môj má rozmer 28x38 cm. Na rovnomerne rozotreté cesto nanesieme hore-dole lyžicou najprv tvaroh a potom pomedzi to černice👍🙂 Nakoniec dáme piecť do vopred rozohriatej rúry na 190 °C cca 35 minút.
  4. Vychladnutý koláčik pokrájame a podľa chuti posypeme práškovým cukrom🙂 Prajem dobrú chuť !
  5. Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com