Mäsový vývar

Černá polévka – Vývar so zeleninou a s karamelom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
100 minút
príprava

Postup

  1. Hovädzie a údené mäso dáme variť spolu s kuracími trupmi a osolíme. Cibuľu a koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na väčšie kocky, opečieme na rozpálenej masti a masle dohneda. Pridáme do vývaru.
  2. Cukor skaramelizujeme a vylejeme opatrne do polievky. Varíme, až kým mäso nie je mäkké. Pred koncom varenia pridáme do vývaru ružičkový kel.
  3. Hotovú polievku precedíme, mäso nakrájame na kocky a zeleninu okrem kelu prepasírujeme. Do tanierov naložíme prepasírovanú zeleninu, nakrájané mäso, kel a podlejeme vývarom. Napriek názvu nemusí vyjsť polievka natmavo.