Čerešňový koláč

Čerešňový koláč s extra karamelovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: petullka

Recept je taliansky, videla som video na FB, pôvodne to mala byť torta, ale ja som si to upravila.* Krém je môj nápad, ale cesto je pôvodné (len som dala menej cukru), je také zvláštne husté ale chutné. Stojí za ochutnanie.

15 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Postup

  1. Na cesto si vymiešame 4 celé vajcia s cukrom a soľou do peny. Primiešame múku s kypriacim práškom a nakoniec zmäknuté maslo. Polovicu cesta rozotrieme (je hustejšie) na plech (môj mal rozmery 24x35 cm) vystlaný papierom na pečenie.
  2. Do zvyšnej polovice cesta primiešame kakao a roztopenú čokoládu a rozotrieme ju na biele cesto. Nakoniec naukladáme (povtláčame do cesta) odkvapkané čerešne bez kôstky. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov. Ja som piekla rovných 35 minút.
  3. Na plnku si dáme zohriať 300 ml mlieka, keď začne vrieť, prilejeme zvyšných 100 ml mlieka, v ktorom sme rozmiešali pudingový prášok, karamelový cukor a 1 PL kryštálového cukru. Uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho primiešame maslo a za občasného premiešania necháme vychladnúť.
  4. Upečený koláč tiež necháme vychladnúť.
  5. Na koláč rovnomerne natrieme krém a polejeme roztopenou čokoládou (s lyžičkou masla). Ja som ešte posypala takou posýpkou z Lidla (cukrové oriešky).
  6. A koláčik po vybratí z formy.