Čerešňový koláč
Čerešňový koláč s extra karamelovým krémom (fotorecept)
Autor receptu: petullka
Recept je taliansky, videla som video na
FB, pôvodne to mala byť torta, ale ja
som si to upravila.* Krém je môj nápad,
ale cesto je pôvodné (len som dala
menej cukru), je také zvláštne husté ale
chutné. Stojí za ochutnanie.
15 minút príprava |
35 minút na 170 °C |
Postup
- Na cesto si vymiešame 4 celé vajcia s cukrom a soľou do peny. Primiešame múku s kypriacim práškom a nakoniec zmäknuté maslo. Polovicu cesta rozotrieme (je hustejšie) na plech (môj mal rozmery 24x35 cm) vystlaný papierom na pečenie.
- Do zvyšnej polovice cesta primiešame kakao a roztopenú čokoládu a rozotrieme ju na biele cesto. Nakoniec naukladáme (povtláčame do cesta) odkvapkané čerešne bez kôstky. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov. Ja som piekla rovných 35 minút.
- Na plnku si dáme zohriať 300 ml mlieka, keď začne vrieť, prilejeme zvyšných 100 ml mlieka, v ktorom sme rozmiešali pudingový prášok, karamelový cukor a 1 PL kryštálového cukru. Uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho primiešame maslo a za občasného premiešania necháme vychladnúť.
- Upečený koláč tiež necháme vychladnúť.
- Na koláč rovnomerne natrieme krém a polejeme roztopenou čokoládou (s lyžičkou masla). Ja som ešte posypala takou posýpkou z Lidla (cukrové oriešky).
- A koláčik po vybratí z formy.