Čerešňové knedličky bez mlieka s pohánkovým tvarohom

dada777 - fotkadada777, 8. júla 2013
Čerešňové knedličky bez mlieka s pohánkovým tvarohom
Foto: dada777

V sezóne čerstvého ovocia určite nemôžu chýbať ovocné knedlíky. Pripravila som čerešňové vhodné pre bezmliečnu diétu s pohánkovým tvarohom. Môžete si ich však pripraviť Zobraziť celý popisV sezóne čerstvého ovocia určite nemôžu chýbať ovocné knedlíky. Pripravila som čerešňové vhodné pre bezmliečnu diétu s pohánkovým tvarohom. Môžete si ich však pripraviť aj s kravským mliekom a tvarohom, prípadne namiesto tvarohu možno použiť opraženú strúhanku, mak, či orechy. Každý podľa seba a svojej chuti...

2-3
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

60 g
2 ks
štipka
1 ks
250 ml
15 - 20 PL
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    V miske rozšľaháme rastlinný tuk so žĺtkami.

  2. 2

    Rohlík si nakrájame na kocky, namočíme do mlieka tak, aby sa kúsky rožka napili mliekom. Takto namočené rožky pridáme k maslu so žĺtkami, vymiešame dohladka a postupne pridávame polohrubú múku, aby sme spravili cesto, z ktorého sa dajú tvarovať guľky a mokrými rukami z neho vytvarujeme knedlíky, ktoré naplníme vykôstkovanými čerešňami, ja som dala do každej guľky 1.5 kusa vykôstkovanej čerešne.

  3. 3

    Guľky opatrne dáme do osolenej vriacej vody, varíme asi 10 minút a potom ich vyberieme naberačkou, posypeme pohánkovým tvarohom a práškovým cukrom. Ja som zvyšné vykôstkované čerešne ešte podusila v hrnci s asi dvomi polievkovými lyžicami kryštálového cukru a túto čerešňovú omáčku som dala navrch na tvaroh. Dobrú chuť!

    Čerešňové knedličky bez mlieka s pohánkovým tvarohom - obrázok 3

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia