Čerešňová bublanina s kokosovou posýpkou (fotorecept)

Autor receptu: lubisthemple

v tomto recepte namiesto čerešní môžete použiť iné ovocie (aj keď väčšina z vás má určite svoj rokmi overený recept na bublaninu). ide o klasickú jogurtovú bublaninu, v ktorej som namiesto pšeničnej múky použila špaldovú a klasický kryštálový cukor som nahradila nerafinovaným trstinovým cukrom...a prikryla som ju kokosovou perinkou :)

20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. celé vajíčka vymiešame s cukrom do penista.
  2. pridáme jogurt, mlieko a premiešame.
  3. pridáme múku, prášok do pečiva a vymiešame cesto.
  4. na záver do cesta jemne primiešame olej.
  5. cesto nalejeme do olejom alebo maslom vymasteného a múkou vysypaného plechu a poukladáme naň čerešne.
  6. do menšej misky dáme kokos, cukor, múku a maslo,
  7. ktoré zmiešame spolu na posýpku.
  8. posypeme ňou koláč, ktorý pečieme v rúre zohriatej na 180°C 30-40 minút. bublaninu po upečení necháme vychladnúť a až potom ju krájame.