Čerešňová a tvarohová štrúdľa fotorecept

tkatka - fotkatkatka, 13. júla 2011
Čerešňová a tvarohová štrúdľa (fotorecept)
Foto: tkatka

Ja takto robím štrúdľu :)))

20
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
Čerešňová plnka:
300 g odkôstkované
5 PL
1/2 bal.
3 PL
1 PL
2 PL
Tvarohová plnka:
300 g
1 bal.
4 PL
3 PL
1 ks
  na potretie




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto vyvaľkáme.

    Čerešňová a tvarohová štrúdľa (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Cesto potrieme olejom a posypeme 1 PL strúhankou, poukladáme čerešne posypeme vanilkovým, kryštálovým cukrom a mletou škoricou.

    Čerešňová a tvarohová štrúdľa (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Posypeme zvyšnou strúhankou a pokvapkáme olejom, stočíme.

    Čerešňová a tvarohová štrúdľa (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Tvaroh, vanilkový, kryštálový cukor, vajíčko, hrozienka dáme do misy a zamiešame.

    Čerešňová a tvarohová štrúdľa (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Tvarohovú plnku rozotrieme na vyvaľkané cesto a stočíme.

    Čerešňová a tvarohová štrúdľa (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Štrúdle dáme na plech vymastený maslom. Štrúdle potrieme maslom a dáme do vyhriatej rúry na 200 °C za 30 minút.

    Čerešňová a tvarohová štrúdľa (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    Hotové štrúdle môžeme posypať práškovým cukrom. Nakrájame.

    Čerešňová a tvarohová štrúdľa (fotorecept)  - obrázok 7
  8. 8

    Podávame. :)))

    Čerešňová a tvarohová štrúdľa (fotorecept)  - obrázok 8

Diskusia k receptu

evanaaa
Mám lístkové cesto, len môj muž čerešne neje ( neľúbi červíčky, ja ano), musím dať tvaroh a iné ovocie. Ja rozvaľkané cesto potriem maslom a zrolovanú štrudlu zasa žĺtkom. Naposledy som kúpila štrudlové cesto, ale bolo ako pečený papier, lístkové je lepšie.
sladkacokolada
štrúdlu možem akú kolvek, aj túto tvoju:)@evanaaa ty máš rada červíčky?:) ja si hovorím, že v mojich čerešniach sú zásadne červíky neni:)
tkatka
Kúpené štrúdľové cesto ani ja nemám rada, presne ako píšeš, že je pečený papier.
evanaaa
Sladkačokoláda, je ak jem čerešne, bleskovo ich rozkúšem, aby som nič nezacítila v prípade, ak by červíčky boli. Tak ani o nich neviem, ináč by som tie čerešne asi nezjedla. Čo nevidím, ma netrápi. Ale môj muž by sa najprv tiež podíval, takže je presvedčený, že čerešne bez nich neexistujú, tak ich vôbec neje v žiadnej forme. ( Najmä keď videl v potravinách kompót, kde naspodu boli).
marienka44
@Tkatka ,a preco si netahala cesto? Listkove sa neda prirovnat ku klasickej tahanej strudli. Aj tak ukladam do KK.
frona
náhodou aj ja robievam aj z lístkového cesta a býva super....len sa tak po nej zapráši
cica2
ja som ešte nerobila cesto na ťahanú štrúdľu (netrúfam si) a ani z lístkového cesta, ale táto sa mi velmi páči, takže vyskúšam tvoj receptík, vďaka:)
glascat
Čerešne stačí na dve-tri hodinky namočiť do osladenej studenej vody, červíčky vyplávu. Tiež ich nemusím :o)
ruru
Určite bude výborná. Skúšala som aj ja kúpené štrúdľové cesto,vtip je v tom,že po rozložení ak má viacej vrstiev.Každú treba natrieť roztopeným maslom,položiť 2.maslo dať plnku a potom určite nebude ako papier. Vyskúšajte.
modrykamen
Robíme to ako "glascat" a je po červíkoch v čerešniach. A skúsili ste potrieť cesto husacou masťou? (Tak to robila moja stará mať, a tak to robím aj ja). No a na čerešne zvykla nasypať mleté orechy rozmiešané s cukrom, ale mak s cukrom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia