Celozrný chleb z paradajkovou príchuťou fotorecept

danculka - fotkadanculka, 23. marca 2011
Celozrný chleb z paradajkovou príchuťou (fotorecept)
Foto: danculka
120 minút
príprava

Suroviny

1/2kg
1/2kg
1ks uvarený
1čl
1kocka  čerstvé
5-6dl podľa potreby vlažná
2malé
3pl




Postup

  1. 1

    Z vody droždia a trošky múky urobíme kvások ,múku rozmiešame so soľou a postrúhaným uvareným zemiakom, vymiesime z kváskom a ol. olejom tuhšie cesto,potom ho rozdelíme na dve časti , do jednej ešte zapracujeme paradajkový pretlak a dáme kysnúť.Po vykysnutí rozdelíme na rovnaké časti a ušúlame približne 30 cm pramene ktoké,striedavo prepletieme a upletenú dečku stočíme do rolky a dáme na plech a necháme podkysnúť...

    Celozrný chleb z paradajkovou príchuťou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pečieme vo vyhriatej rúra na 250 st asi 10 min a potom stiahneme teplotu na 180 a pečieme asi 1 hod. podľa rúry a zabudla som podotknúť, že potrieme vodou povrch pletenice...krájame trošku do šikma pre farebný efekt...

    Celozrný chleb z paradajkovou príchuťou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z paradajkového cesta som urobila aj zavin naplnený maskarphone syrom ochuteným bazalkou,soľou a str.cesnaku,tu je výsledok

    Celozrný chleb z paradajkovou príchuťou (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

pekarik
prečo nerobime dve cesta a priamo zapracovať pretlak do miesenia aby rovnomerne bol rozložený v ceste a presiakol chuťovo,tomu postupu som dosť nerozumel,ale je to nápad za povšimnutie a vyskušanie,1,7 kg cesta je dosť veľká dávka aj na pečenie
danculka
pekarik o akých 1,7 kg hovoríš, cesto je robené z 1kg múky pol na pol,nápad máš urob po svojom,nič ti v tom nebráni chcela som to mať farebne rozložené po chlebíku,tak som to urobila takto...
ikulka
Zaujímavé, ale postup je nejasný.Prečo nie je 1. obrázok celý? Môžeš to opraviť? Ďakujem
ikulka
Zaujímavé, ale postup je nejasný.Prečo nie je 1. obrázok celý? Môžeš to opraviť? Ďakujem
ikulka
Zaujímavé, ale postup je nejasný.Prečo nie je 1. obrázok celý? Môžeš to opraviť? Ďakujem
ikulka
Zaujímavé, ale postup je nejasný.Prečo nie je 1. obrázok celý? Môžeš to opraviť? Ďakujem
ikulka
Zaujímavé, ale postup je nejasný.Prečo nie je 1. obrázok celý? Môžeš to opraviť? Ďakujem
danculka
Tak ,ako je na jednotke urobený prepletenec,tak ho stočíč, ako roládu a necháš podkysnúť,čiže budeš mať pletenú roládu,ktorá sa vovnútri spojí pri pečení a na povrchu si zachová pletenú štruktúru...
babidka
velmi zaujimave , paci sa mi to - ked budeme robit velke posedenie s grilovanim , tak sa mi taky zaujimavy chlebik celkom hodi :-)
danculka
A naozaj chutí po paradajkách a všetkým sa páči,ešte aj dnes mám z neho a je mäkučký...
cica2
zaujimavé, nápadité a krásne, taký chlebík by som rada vyskúšala:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia