Celozrnný výborný chlieb
Autor receptu: monnikka
Týmto chlebíkom ma raz ponúkla moja dobrá kamarátka a keď mi povedala, že ho sama
piekla, a že ho pečie trikrát do týždňa, nechcela som veriť, vypýtala som si recept,
povzbudila ma, že vôbec nie je náročný na prípravu, nabalila mi ešte aj slnečnicové
semienka, a tak som ho hneď upiekla, odvtedy ho pečiem často a zatiaľ všetkým chutil,
tak možno bude aj Vám. Toto je môj prvý receptík na vareche, chystám sa pridať aj
nejaký ten koláčik, len teraz nemám foto, takže nabudúce.
20 porcií |
60 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup
- Urobíme si kvások a v miske kyske všetko dôkladne premiesime a necháme kysnúť cca 3/4 hodiny. Vyolejujeme dlhší užší pekáč, na ktorý dáme vypracovaný bochník. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov cca 3/4 hodiny. Horúci chlieb zabalíme do utierky a postavíme na bok. Tento na fotke je z polovičnej dávky. Robievam ho aj zo sušeného droždia a odporúčam semienkami nešetriť.