Celozrnný špaldový koláč s datlami fotorecept

iva63 - fotkaiva63, 5. januára 2014
Celozrnný špaldový koláč s datlami (fotorecept)
Foto: iva63

úplne super zdravý koláč pre milovníkov tmavej múky, bez vajec, bez oleja, bez masla, s použitím celozrnnej špaldovej krupice-:)...jeho príprava je veľmi jednoduchá...

16
porcií
25 minút
na 200 °C

Suroviny

115 g
115 g
60 g
1 PL zarovnaná
250 ml (vlažné)
2 ČL zarovnané
4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    použila som túto celozrnnú špaldovú krupicu

    Celozrnný špaldový koláč s datlami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ďatle musíme odkôstkovať a rozdeliť na 4 časti...použila som iba 4 kusy, nie 5 ako mám a obrázku-:)

    Celozrnný špaldový koláč s datlami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    všetky suroviny uvedené v rozpise (okrem ďatlí) dáme do misky a vymiešame

    Celozrnný špaldový koláč s datlami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pripravíme si formu, do ktorej vložíme papier napečenie (použila som formu s priemerom 26-28 cm)

    Celozrnný špaldový koláč s datlami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    vymiešanú zmes vylejeme do formy, vrch uhľadíme

    Celozrnný špaldový koláč s datlami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    okolo vonkajšieho obvodu poukladáme rozkrájané kúsky ďatlí...mierne ich pritlačíme do zmesy

    Celozrnný špaldový koláč s datlami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňov asi 25 minút...doba pečenia je však individuálna...u mňa to bola reálna teplota, lebo koláčik bol veľmi nízky, takže bol dobre upečený za tých 25 minút!

    Celozrnný špaldový koláč s datlami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    po upečení koláč vytiahneme z formy a necháme chvíľu voľne vychladnúť

    Celozrnný špaldový koláč s datlami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    papier odstránime a úplne studený koláč rozkrájame na malé uhľadné trojuhloníky

    Celozrnný špaldový koláč s datlami (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    prajem dobrú chuť!

    Celozrnný špaldový koláč s datlami (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
Nádherný, nádherný koláč a skvelá práca :) Dnes mám narodeniny, ak by si ho pridala o deň skôr, mohol som ho upiecť na oslavu :-)) Tak nabudúce ;)
ďakujem vám veľmi pekne všetkým za milé komentáre-:)...
a @martinis všetko najlepšie k tvojim dnešným narodeninám, nech sa Ti darí, si veľmi šikovný, tvoje recepty sú úžasné... určite to dotiahneš veľmi ďaleko!
Ivka, koláčik vyzerá úžasne a dokonca je zo špaldovej krupice, super si to vymyslela, určite niekedy vyskúšam a kľudne aj s iným ovocím :)
dlho som premýšlala, do čoho tú špaldovú krupicu zapracujem...nakoniec našla svoje miesto v tomto zdravom koláčiku a ako vidím urobila som dobre!...všetkým ďakujem za klik na recept a tiez hodnotenie...dúfam, že ak recept vyskúšate tak budete spokojní-:)
Ono, špaldová krupica sa dá použiť asi aj do zemiakových slivkových gúľ. Mám recept, kde idú múky a aj krupica... tak prečo nie táto tvoja...
... Ale zas načo, tento koláčik je peknýýý ....

Pridaj komentár k receptu: