Celozrnný koláč s tvarohom a broskyňami (fotorecept)
Autor receptu: luss44
Potrebovala som rýchlo napiecť čosi rodine na raňajky a do školy, podmienka mojich
dievčat bola zdravá múka. Takže vznikli tieto koláče. Ospravedlňujem sa za kvalitu fotiek, bol
už večer a k dispozícii len umelé svetlo.
50 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Z uvedených surovín si vypracujeme klasické kysnuté cesto, ktoré necháme cca 30 min. kysnúť na teplom mieste. Použila som celozrnnú a špaldovú múku, časť hladkej špeciálky.
- Medzitým si urobíme tvarohovú plnku - tvaroh vymiešame s vanilkovým cukrom /mám vlastný a je výborný, týmto doporučujem si urobiť/, žĺtkom a Zlatým klasom na zahustenie, aby plnka nebola príliš tekutá.
- Cesto po nakysnutí preklopíme na vymastený plech a roztiahneme mokrými rukami po celom plechu. Natrieme tvarohovú plnku a navrch poukladáme nakrájané zavárané broskyne. Posypeme škoricovým cukrom.
- Koláč som piekla na menšom plechu ako zvyčajne, takže mi ostalo cesto, z ktorého som utľapkala okrúhle koláče so slivkovým lekvárom, povrchu potreté vajíčkom a posypané sekanými orechami. Pečieme na 200°C cca 20 min., podľa rúry.
- Po koláčoch sa len tak zaprášilo, na druhý deň už nebol ani kúsok. Celozrnná a špadová múka dá koláčom zvláštnu, pre mňa veľmi dobrú chuť, akoby orieškovú.