Špaldové bagety

Celozrnné špaldové bagety so sušenými paradajkami (videorecept)

Autor receptu: lukas1983

Ak ste milovníci domáceho pečiva, alebo ak chcete potešiť návštevu a prekvapiť ich výbornými domácimi bagetkami, tak potom je tento recept práve pre vás.

10
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misky dáme všetky suroviny (sušené paradajky nakrájané na malé kúsky) a vymixujeme - vypracujeme cesto.
  2. Cesto prikryjeme a necháme odpočívať minimálne 1 hodinu, kým cesto nebude dostatočne vykysnuté.
  3. Po vykysnutí cesto rozdelíme na polovicu a vyformujeme - vytvarujeme 2 bagety.
  4. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, opäť prikryjeme a necháme odpočívať ešte 20 minút.
  5. Medzi tým si predhrejeme rúru na 200 °C.
  6. Po 20 minútach bagety odkryjeme a dáme piecť na 17-20 minút.
  7. Po upečení bagetky potrieme obyčajným maslom alebo olivovým olejom (kým sú ešte teplé).
  8. Prajem dobrú chuť.