Špaldové bagety
Celozrnné špaldové bagety so sušenými paradajkami (videorecept)
Autor receptu: lukas1983
Ak ste milovníci domáceho pečiva,
alebo ak chcete potešiť návštevu a
prekvapiť ich výbornými domácimi
bagetkami, tak potom
je tento recept práve pre vás.
10 porcií |
60 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Do misky dáme všetky suroviny (sušené paradajky nakrájané na malé kúsky) a vymixujeme - vypracujeme cesto.
- Cesto prikryjeme a necháme odpočívať minimálne 1 hodinu, kým cesto nebude dostatočne vykysnuté.
- Po vykysnutí cesto rozdelíme na polovicu a vyformujeme - vytvarujeme 2 bagety.
- Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, opäť prikryjeme a necháme odpočívať ešte 20 minút.
- Medzi tým si predhrejeme rúru na 200 °C.
- Po 20 minútach bagety odkryjeme a dáme piecť na 17-20 minút.
- Po upečení bagetky potrieme obyčajným maslom alebo olivovým olejom (kým sú ešte teplé).
- Prajem dobrú chuť.