Celozrnné slivkové muffiny so sezamom (fotorecept)

Autor receptu: archaa

12
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Nachystáme si ingrediencie.
  2. Na jemne vymastenej panvici opražíme sezamové semienka a necháme ich vychladnúť v miske.
  3. Slivky umyjeme a odkôstkujeme. 12 polovíc nakrájame na tenšie mesiačiky a odložíme bokom. Zbytok nakrájame na malé kúsky. Múky, cukor a vínny kameň zmiešame v miske a pridáme kyslé mlieko, vajce, olej a opražený sezam. Ručným šľahačom dobre vyšľaháme. Nadrobno nakrájané slivky primiešame vareškou...
  4. ...a cestom naplníme muffinové košíčky.
  5. Na vrch naukladáme mesiačiky sliviek a dáme piecť do vyhriatej rúry na asi 25 minút pri 180 stupňoch. Po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.