Celozrnné škvarkové pagáče plnené i nie fotorecept

sev111 - fotkasev111, 15. februára 2014
Celozrnné škvarkové pagáče plnené i nie (fotorecept)
Foto: sev111

podelí sa s Vami na naše pagáčiky ktoré máme radi, a po ktorých sa raz dva zapráši...

20 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
2 čl
1,5 čl
1/2 kocky
130 ml
130 ml
(alebo fučka 2,5 PL)
od oka
Na potretie cesta:
 (alebo varené zemiaky)
Na potretie pagáčov pred pečením:
trochu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    múku, soľ, cukor, zemiaky/ môžete použiť aj fučku alebo ak sa Vám nechce variť zemiaky či nemáte doma fučku uvarenú stačí rozmixovať surový zemiak z vodou a pridať do cesta robím to tak aj pri pečení chleba postup mám v recepte na chleba/, škvarky, mlieko a vodu + droždie urobiť cesto nechať vykysnúť urobiť pevnejšie cesto

    Celozrnné škvarkové pagáče plnené i nie (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    už vykysnuté cesto ktoré ideme natrieť

    Celozrnné škvarkové pagáče plnené i nie (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    cesto rozvaľkať a natrieť roztopenými škvarkami a nastrúhať varený zemiak či potrieť fučkou preložiť

    Celozrnné škvarkové pagáče plnené i nie (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    takto preložiť a nehať pod kysnúť 15min, takto to zopakujeme 3x

    Celozrnné škvarkové pagáče plnené i nie (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    vykrojiť / na vykrojenie používam malí kalíšok máme radi jedno hubky :-)/a poukladať na plech vystlaný papierom, nožíkom porobiť mriežky po vrchu pagáčikov a potrieť mliekom zo soľou nechať nakysnúť 15-20min, vyhriať rúru na 200C a piecť cca 20 min závisí od veľkosti pagáčikov a aj rúry

    Celozrnné škvarkové pagáče plnené i nie (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    túto múku som použila, ale skvelé sú aj zo špaldovej či inej zdravej múky

    Celozrnné škvarkové pagáče plnené i nie (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    krásne vidno prekladanie, lístok po lístku pagáče sú krásne chrumkavé

    Celozrnné škvarkové pagáče plnené i nie (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    no a pre návštevu ponúkneme plnené aj nie, plníme aspoň u náš cesnakovou domácou nátierkou/ syr tavený, cesnak strúčik pretlačený pažítka čerstvá či sušená/ na ktorú položíme syr paradajku papriku či šunku -kto má čo rád

    Celozrnné škvarkové pagáče plnené i nie (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: