Celozrnné pečivo so slnečnicovými semienkami (fotorecept)
Autor receptu: iva63
V recepte som zmiešala múku celozrnnú špaldovú s celozrnnou pšeničnou a doplnila som aj múku T-650. Chuť som zvýraznila celými semiačkami. Výsledok bol super! Pečivo bolo vláčne a pružné...slnečnicové semiačka dodali pečivu príjemnú chuť!
8 porcií |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- všetky suroviny dáme do misky a hákmi vypracujeme cesto
- cesto je husté čo spôsobuje celozrnná múka...vypracované cesto prikryjeme ľanovou utierkou a necháme nakysnúť
- asi po 40 minútach cesto vyzerá takto
- pripravíme si formu, ktorú trošku potrieme olejom...ak dávame pečivo rovno na plech a nie do formy, tak použijeme papier na pečenie alebo pečiacu fóliu
- cesto vyklopíme na suchú, nie pomúčenú dosku.. rozdelíme na 8 rovnakých dielov...pripravíme si šialku s vodou, lebo cesto je dosť lepivé a tým, že si ruky namočíme, môžeme krásne tvarovať jednotlivé bochníky...
- vložíme ich do vymastenej formy
- pečieme v rozohriatej rúre asi 20 minút... doba pečenia aj výška teploty záleží od typu pečiacej rúry...je to malé pečivo tak netreba vysokú teplotu!
- po upečení vytiahneme z rúry a dáme na mriežku vychladnúť! ja som však zabudla urobiť foto ako bolo pečivo na mriežke-:)
- prekrojíme po vychladnutí
- prajem dobrú chuť...-:)