Celozrnné pečivo so slnečnicovými semienkami (fotorecept)

Autor receptu: iva63

V recepte som zmiešala múku celozrnnú špaldovú s celozrnnou pšeničnou a doplnila som aj múku T-650. Chuť som zvýraznila celými semiačkami. Výsledok bol super! Pečivo bolo vláčne a pružné...slnečnicové semiačka dodali pečivu príjemnú chuť!

8
porcií
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. všetky suroviny dáme do misky a hákmi vypracujeme cesto
  2. cesto je husté čo spôsobuje celozrnná múka...vypracované cesto prikryjeme ľanovou utierkou a necháme nakysnúť
  3. asi po 40 minútach cesto vyzerá takto
  4. pripravíme si formu, ktorú trošku potrieme olejom...ak dávame pečivo rovno na plech a nie do formy, tak použijeme papier na pečenie alebo pečiacu fóliu
  5. cesto vyklopíme na suchú, nie pomúčenú dosku.. rozdelíme na 8 rovnakých dielov...pripravíme si šialku s vodou, lebo cesto je dosť lepivé a tým, že si ruky namočíme, môžeme krásne tvarovať jednotlivé bochníky...
  6. vložíme ich do vymastenej formy
  7. pečieme v rozohriatej rúre asi 20 minút... doba pečenia aj výška teploty záleží od typu pečiacej rúry...je to malé pečivo tak netreba vysokú teplotu!
  8. po upečení vytiahneme z rúry a dáme na mriežku vychladnúť! ja som však zabudla urobiť foto ako bolo pečivo na mriežke-:)
  9. prekrojíme po vychladnutí
  10. prajem dobrú chuť...-:)