Celozrnné palacinky s javorovým sirupom

Autor receptu: tanurka

Zdravé raňajky podľa Jillian Michaels.

6
porcií

Postup

  1. Na malej panvici na miernom ohni asi 3 minúty povaríme bobuľové ovocie a javorový sirup. Udržiavame teplé.
  2. V strednej mise zmiešame mandľové mlieko a jogurt. Pridáme ovsené vločky a dôkladne premiešame. Necháme postáť aspoň 15 minút.
  3. Vo veľkej mise zatiaľ zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu, mletú škoricu a soľ.
  4. V malej miske zľahka vyšľaháme vajcia, pridáme sirup z agáve, kokosový olej a vanilkový extrakt. Zmes vlejeme do zmesi s ovsenými vločkami. Následne túto zmes vlejeme do misy s múkou a vareškou zľahka premiešame. (hrudky môžu ostať)
  5. Na panvici roztopte asi 1 KL kokosového oleja. Panvica je dostatočne nahriata, keď kvapky vody vyskakujú a prskajú. Ak sa kvapky pomaly vyparujú, panvica je príliš studená, a keď sa okamžite vyparia, je príliš horúca.
  6. Na každú palacinku použite kopcovitú polievkovú lyžicu cesta. Pečte 1 až 1 1/2 minúty, kým sa na povrchu nevytvoria bublinky a niektoré prasknú. Otočte palacinku a znova pečte 1 až 1 1/2 minúty.
  7. Upečenú palacinku položte na plech v rúre nahriatej na 80°C. Takto sa udrží teplá.
  8. Na tanieri servírujte 3 palacinky poliate zmesou javorového sirupu a bobuľového ovocia.