Celozrnné palacinky s javorovým sirupom
Autor receptu: tanurka
Zdravé raňajky podľa Jillian Michaels.
Postup
- Na malej panvici na miernom ohni asi 3 minúty povaríme bobuľové ovocie a javorový sirup. Udržiavame teplé.
- V strednej mise zmiešame mandľové mlieko a jogurt. Pridáme ovsené vločky a dôkladne premiešame. Necháme postáť aspoň 15 minút.
- Vo veľkej mise zatiaľ zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu, mletú škoricu a soľ.
- V malej miske zľahka vyšľaháme vajcia, pridáme sirup z agáve, kokosový olej a vanilkový extrakt. Zmes vlejeme do zmesi s ovsenými vločkami. Následne túto zmes vlejeme do misy s múkou a vareškou zľahka premiešame. (hrudky môžu ostať)
- Na panvici roztopte asi 1 KL kokosového oleja. Panvica je dostatočne nahriata, keď kvapky vody vyskakujú a prskajú. Ak sa kvapky pomaly vyparujú, panvica je príliš studená, a keď sa okamžite vyparia, je príliš horúca.
- Na každú palacinku použite kopcovitú polievkovú lyžicu cesta. Pečte 1 až 1 1/2 minúty, kým sa na povrchu nevytvoria bublinky a niektoré prasknú. Otočte palacinku a znova pečte 1 až 1 1/2 minúty.
- Upečenú palacinku položte na plech v rúre nahriatej na 80°C. Takto sa udrží teplá.
- Na tanieri servírujte 3 palacinky poliate zmesou javorového sirupu a bobuľového ovocia.