Celozrnné palacinky bez vymasťovania panvice (fotorecept)

Autor receptu: francuzska1

Keď som bola mladšia neznášala som robiť palacinky, a to z úplne jednoduchého dôvodu. Vždy sa mi buď cesto lepilo na panvicu alebo trhalo alebo niečo iné. Odkedy som dostala recept od môjho manžela, vtedy ešte priateľa, ktorý ho raz priniesol od svojho kamaráta a ten ho mal zasa od svojej kamošky Andy, tak som začala robiť palacinky veľmi rada. Pôvodne bol recept pripravovaný z bielej múky, ale ja som to časom pozmenila a stále mi chutia. Takže kto nemá rád celozrnné, nech tam dá klasicky bielu.

14 ks
porcií
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Všetky suroviny dáme do misky.
  3. Vyšlaháme na hladké cesto.
  4. Cesto máme pripravené, ak máte čas dajte ho odýchnuť do chladničky aspoň na 30, ja som nemala, tak som nedala. Nalejeme vareškou na panvicu a pečieme z oboch strán. Uvidíte ako sa na ceste robia bublinky, samé sa odliepa od panvice. Upečené palacinky podávajte podľa chuti, prajem dobrú chuť !!!