Celozrnné ovocné muffiny
Celozrnné ovocné muffiny

Celozrnné ovocné muffiny s chrumkavou voňavou posýpkou fotorecept

siuuu - fotkasiuuu, 28. augusta 2019
Celozrnné ovocné muffiny s chrumkavou voňavou posýpkou (fotorecept)
Foto: siuuu

Dnes ráno ma môj muž parádne vytočil - tak som si spravila chuť mojimi obľúbenými celozrnnými ovocnými muffinami. Využila som ešte posledné černice a Zobraziť celý popisDnes ráno ma môj muž parádne vytočil - tak som si spravila chuť mojimi obľúbenými celozrnnými ovocnými muffinami. Využila som ešte posledné černice a pridala som k nim zopár mrazených malín. Muffiny sú výborné aj v kombinácii s jablkami, slivkami či sezónnym drobným ovocím.

6-12
porcií
15 minút
príprava
25-30 minút
na 185 °C

Suroviny

120 g
50 g
2 PL
1 ČL
1 ČL
1 PL
270 g
2 ks malé
1/2 dl
podľa chuti
Posýpka:
25 g
25 g
25 g
podľa chuti (alebo iné voňavé korenie)
1 hrsť posekané
1 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Mne tu chýbajú orechy a ovocie - ovocie som zabudla pridať k surovinám a orechy som sa rozhodla pridať až v štádiu prípravy.

    Celozrnné ovocné muffiny s chrumkavou voňavou posýpkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ovocie umyjeme, osušíme a v prípade väčších kusov pokrájame na menšie kúsky. Zmiešaním všetkých surovín si pripravíme posýpku.

    Celozrnné ovocné muffiny s chrumkavou voňavou posýpkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto: V jednej mise ručne zmiešame suché suroviny (múky, cukor, prášok do pečiva, sódu bikarbónu) a v druhej mokré (med, vajíčka, jogurt a olej). Následne pridáme mokré suroviny k suchým a varechou zľahka premiešame, aby sa obe masy spojily. Cesto na muffiny miešame vždy ručne. Ak použijme mrazené ovocie alebo jablká na kúsky, môžeme ovocie vmiešať rovno do cesta.

    Celozrnné ovocné muffiny s chrumkavou voňavou posýpkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto rozdelíme do košíčkov - ja som dnes použila väčšie košíčky z tvrdého papiera - vyšlo mi 6 kusov, ak používam muffinový pekáč (do jamiek vkladám papierové košíčky) vyjde mi cca 12 kusov. Plníme tak do 2/3 a do cesta jemne povtláčame ovocie.

    Celozrnné ovocné muffiny s chrumkavou voňavou posýpkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Navrch rozdelíme pripravenú posýpku. Papierové tvrdé košíčky dáme na pekáč a vložíme do rúry zohriatej na 185 °C. Pečieme cca 25 - 30 minút (vyskúšame špajľou).

    Celozrnné ovocné muffiny s chrumkavou voňavou posýpkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po upečení necháme vychladnúť, poprášime práškovým cukrom (nemusí byť, ale ten poprašok im pristane), a vychutnávame. Výborné sladké raňajky, ale pasujú aj ku kávičke či čaju.

    Celozrnné ovocné muffiny s chrumkavou voňavou posýpkou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

frezia68
@Siuuu : A manželovi neponúkneš? :-)))))))) Obľúbené jedlo je náplasťou na zlú náladu,či bôľ duše, ( pre mňa horká čokoláda ) ale všetko,čo tu pridávaš,mne by chutilo.Aj tie muffiny sú už v KK,tak pekný deň :-).
farbuska
Pozdravujem ťa, @Siuuu , a ďakujem za ďalší recept, ktorý by som mala zvládnuť i ja. Zároveň prajem pekný koniec dňa, ktorý možno nezačal až tak perfektne. Vždy lepší zlý začiatok a dobrý koniec, ako naopak.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia