Celozrnné cestoviny so zeleným pestom a kuracím mäsom (fotorecept)

Autor receptu: zuzu91

Celozrnné špagety so zeleným pestom a kuracím mäsom je jedno z jedál, ktoré varievam najradšej. Je to jednoduché, zdravé a chutné jedlo. Dôležitou položkou sú práve celozrnné cestoviny, keďže majú nízky glykemický index, vďaka čomu po nich tak skoro nevyhladnete a taktiež sú vhodné aj pri diétach.

5
porcií
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V prvom rade si dáme uvariť špagety podľa pokynov, ktoré sú uvedené na obale. Po uvarení špagety scedíme a zatiaľ necháme v hrnci.
  2. Kuracie mäso, cibuľu a cesnak si nakrájame na malé kúsky a uložíme do misky. Pridáme soľ, čierne korenie, 1 lyžicu olivového oleja a sójovú omáčku (podľa chuti). V miske všetko spolu premiešame.
  3. Takto pripravené mäso uložíme na rozpálenú panvicu a restujeme asi 2-3 minútky. Následne pridáme cherry paradajky, ktoré jemne posypeme drvenou bazalkou. Restujeme ešte asi 1 minútku a potom podlejeme troškou vody a dusíme zhruba 12-14 minút.
  4. Keď je mäso s paradajkami uvarené, jednoducho ho pridáme k cestovinám, ktoré sme si nechali uložené v hrnci. Pridáme ešte zelené pesto a všetko spolu poriadne premiešame.
  5. Na záver ešte môžeme posypať strúhaným syrom. A toto je výsledok. Dobrú chuť!