Celkom obyčajná fazuľová polievka na kyslo (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Túto fazuľovú polievku varievala moja dobrá stará mama k slaným posúchom, oškvarkovým pagáčikom a iným múčnym jedlám. Dnes sme dostali na ňu chuť, tak som ju uvarila.
4 porcie |
12 h + 20 min minút príprava |
90 minút na 100 °C |
Postup
- Včera večer som si namočila fazuľu. Pred varením som vodu vymenila za čerstvú, priviedla som ju do varu a zliala. Tento postup som opakovala ešte 2x.
- Pridala som bobkový list, mleté čierne korenie, varila som na strednom plameni a ked už bola fazuľa takmer mäkká, pridala som mlieko a soľ.
- Kým sa fazuľa varila, pokrájala som cibuľu na kocky a očistila som strúčiky cesnaku.
- Do mäkkej uvarenej fazule som si pripravila zásmažku. Na oleji som orestovala cibuľu.
- Na orestovanú cibuľu som nasypala múku a za stáleho miešania som ju smažila do svetlo-žemľovej farby.
- Zásmažku som nariedila vodou, priliala do polievky, povarila som ju ešte 15 minút, vypla som plameň a nechala som chvíľku postáť. Do odstátej polievky som pridala cukor a dochutila som ju octom. Prelisovala som do nej cesnak a prikryté pokrievkou som ešte chvíľu nechala odstáť, aby sa polievka pekne prevoňala cesnakom.
- Hotovú polievku som rozdelila do tanierov a horúcu som ju podávala. Niekedy pridávam aj zemiačiky.