Carrot cake s mascarpone fotorecept

vevnisko - fotkavevnisko, 22. júna 2013
Carrot cake s mascarpone (fotorecept)
Foto: vevnisko

Mrkva obsahuje betakaroten, je to jeden z antioxidantov, ktorý pomáha pri opalovaní čo tak si ho dodať do tela v sladkej forme.

40 minút
na 165 °C

Suroviny

korpus:
3 ks
150 g
100 ml maslo
1/2 ks
300 g najemno nastrúhaná
1/2 bal.
300 g
3 ks
plnka:
125 g
250 g
1/2 ks
1/2 ks
1-2 ČL esencia
70 g




Postup

  1. 1

    Ako prvé si očistíme a nastrúhame mrkvu. Predohrejeme si rúru na 200 stupňov a pustíme sa do korpusu.

    Carrot cake s mascarpone (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vyšlaháme si vaječné žĺtky s polkou cukru, potom pridáme citrónovú šťavu a postupne prilevame olej. A teraz to začne byť troška ťažšie rozmiešavateľné nakoľko pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom a mrkvu.

    Carrot cake s mascarpone (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V poslednom kroku vyšlaháme bielky s druhou polovicou cukru a pridáme do tuhej hmoty z ľahka premiešame a dáme do tortovej formy samozrejme vymastenej a vysypanej múkou (ja som v tomto prípade použila pečiaci papier). Šupneme do rúry ktorú znížime na 165 stupňov a pečieme 40min (samozrejme podľa výkonu rúry a po špáratkovom teste vyberáme na schladenie).

    Carrot cake s mascarpone (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    2 hodinky odležaný a schladený koláčik môžme ísť plniť. Ak nevydržíte môžte tento nasledujúci krok vynechať, ale táto plnka tomu dotá to pravé. Maslo a mascarpone izbovej teploty vyšlaháme asi 3-4 minutky je veľmi dôležité aby to bola jemnučká hladučká hmota. Pridáme šťavu a kôru z citróna a lyžičku vanilkovej esencie podľa chuti rozmiešame a posupne pridávame cukor a vydržíme nad mixérom opäť tak 2-3 minutky .... a možme plniť, zdobiť chladiť a maškrtiť

    Carrot cake s mascarpone (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

iwuanka
@vevnisko plnka nie je riedka?? ja by som chcela použiť mascarpone krém do torty. ale našla som recept 250 g masla 500 mascarpone a 500 práškového cukru. predsa len nechcem aby sa mi torta po pár hodinách roztopila alebo aby pri krájaní to tieklo všade. máte s tým skúsenosť??
vevnisko
@iwuanka aj ja som našla mnoho receptov na tzv Cream Cheese Frosting ale zádkladom vo všetkých je dlho šlahať a výtvor držať v chlade ani originálny butter cream nevydrží letné horúčavy
haji
Také pěkný mrkvový dortík!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia