Carpaccio zo srdca na gaštanovom pyré

Vladimír Bodina
šéfkuchár a spolumajiteľ MOYA Grill Restaurant v Žiline, 17. mája 2017
Carpaccio zo srdca na gaštanovom pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
500 g (lúpané)
500 ml
80 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Bravčové srdce uvaríme domäkka v osolenej vode, ochutenej aj korením a bylinkami. Po uvarení ho necháme vychladnúť, aby sa dalo nakrájať na tenké plátky. Pred podávaním ich v panvici prehrejeme na masle.

  2. 2

    Gaštanové pyré: Olúpané gaštany (tepelne neupravené treba upiecť v rúre) dáme do mixéra, prilejeme vývar a vymiešame na pyré. Dochutíme a nakoniec zjemníme maslom.

Diskusia k receptu

kimlo
Carpaccio som doteraz jedol len zo surového hovädzieho, toto vyzerá tiež zaujímavo...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia