Carpaccio
Carpaccio z hovädzej sviečkovice s bryndzovou emulziou a chlebovou plackou
Autor receptu: redakcia
Postup- Chlebové placky: Zo surovín na placky vypracujeme v robote
hladké pružné cesto. V mise prekrytej potravinovou fóliou necháme cesto vykysnúť na dvojnásobok
objemu. Potom ho rozdelíme na osem častí. Rozvaľkáme na tenké placky. Pečieme pomaly z oboch strán na stredne rozohriatej panvici.
- Bryndzová emulzia: Suroviny na emulziu spolu jemne zmixujeme,
dochutíme soľou a korením. Preložíme do cukrárenského vrecka.
- Carpaccio: Sviečkovicu narežeme na 4 tenké plátky. Vložíme
medzi dva papiere na pečenie potreté olivovým
olejom. Hladkou stranou tĺčika na mäso rozklepeme
sviečkovicu natenučko. Vrchný papier na pečenie stiahneme, mäso „nalepíme“ na tanier a stiahneme druhý papier. Pokvapkáme olivovým olejom
a pár kvapkami citrónovej šťavy. Osolíme maldonskou soľou a okoreníme čerstvo mletým čiernym
korením.
- Pomocou cukrárenského vrecúška nastriekame bryndzovú emulziu, dozdobíme bylinkami a podávame
s čerstvými chlebovými plackami.
|