Cannelloni v rajčinovej omáčke zapečené (fotorecept)

Autor receptu: paulapa

Ak máš rád taliansku kuchyňu - vyskúšaj, ak nie vyskúšaj tiež a uvidíš, že neobanuješ :-)

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Priprav si všetky potrebné suroviny, ušetrí ti to čas. Ak ti niečo chýba, bež do obchodu, alebo porozmýšľaj ako to nahradíš tým čo máš doma
  2. na oli oleji speň nadrobno nakrájaný cesnak, pridaj mleté mäso a orestuj ho
  3. tvrdý syr nastrúhaj a rozdeľ na tretiny.... jednu tretinu pridaj k mäsu a ešte prilož za hrsť petržlenovej vňatky, ak máš čerstvú fajn, ak nie daj sušenú. Zamiešaj, ochutnaj, dosoľ, dokoreň tak aby ti to chutilo.
  4. Hotovú zmes odlož na tanier a nechaj vychladnúť. Panvicu umývať nemusíš, rovno do nej nalej drvené rajčiny, pridaj veľa, veľa popučeného cesnaku, veľa, veľa bazalky, soľ, cukor a ochutnaj. Ak ti omáčka nechutí, snaž sa ju dochutiť tak aby ti chutila .... šak ty si kuchár, či?
  5. Cannelloni nevaríme, neobvárame ani podobné sprostosti s nimi nekonáme. Uchopíme ich len tak ako sú a pomocou lyžičky do nich zatláčame mäsovú hmotu... najprv z jedného konca, potom z druhého.
  6. Teraz prichádza na rad zapekacia nádoba. Keby som mala takú krásnu červenú Emile Henry čo by mi ladila z omáčkou, použila by som tú, ale nemám tak som použila starú misu z jenského skla čo som dostala od mamy. Ty použi čo máš. Na dno daj časť omáčky nato naukladaj cannelloni....
  7. a zalej zvyškom omáčky. Na vrch nasyp druhú tretinu syra. Zakry čím môžeš (pokrievka, alobal) a šupni do rúry na 180°C tak na 3/4 hodinky.
  8. takto to vyzerá po 45 minútach, pretože 45 minút = 3/4 hodiny
  9. Teraz posyp zostatkom syra, kto nato má posype parmezánom, kto nie vystačí si s Eidamom
  10. a takto to vyzerá zhruba po 10 minútach zapekania.
  11. Ak si nedočkavý kľudne môžeš vyjedať priamo z misy, ale spáliš si pusu tak počkaj pokedy ti manželka, priateľka, mama alebo iná zodpovedná osoba nenaloží na tanier a pusť sa do toho. Dobrú chuť.