Cannelloni v rajčinovej omáčke zapečené (fotorecept)
Autor receptu: paulapa
Ak máš rád taliansku kuchyňu - vyskúšaj, ak nie vyskúšaj tiež a uvidíš, že neobanuješ :-)
4 porcie |
30 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup- Priprav si všetky potrebné suroviny, ušetrí ti to čas. Ak ti niečo chýba, bež do obchodu, alebo porozmýšľaj ako to nahradíš tým čo máš doma
- na oli oleji speň nadrobno nakrájaný cesnak, pridaj mleté mäso a orestuj ho
- tvrdý syr nastrúhaj a rozdeľ na tretiny.... jednu tretinu pridaj k mäsu a ešte prilož za hrsť petržlenovej vňatky, ak máš čerstvú fajn, ak nie daj sušenú. Zamiešaj, ochutnaj, dosoľ, dokoreň tak aby ti to chutilo.
- Hotovú zmes odlož na tanier a nechaj vychladnúť. Panvicu umývať nemusíš, rovno do nej nalej drvené rajčiny, pridaj veľa, veľa popučeného cesnaku, veľa, veľa bazalky, soľ, cukor a ochutnaj. Ak ti omáčka nechutí, snaž sa ju dochutiť tak aby ti chutila .... šak ty si kuchár, či?
- Cannelloni nevaríme, neobvárame ani podobné sprostosti s nimi nekonáme. Uchopíme ich len tak ako sú a pomocou lyžičky do nich zatláčame mäsovú hmotu... najprv z jedného konca, potom z druhého.
- Teraz prichádza na rad zapekacia nádoba. Keby som mala takú krásnu červenú Emile Henry čo by mi ladila z omáčkou, použila by som tú, ale nemám tak som použila starú misu z jenského skla čo som dostala od mamy. Ty použi čo máš. Na dno daj časť omáčky nato naukladaj cannelloni....
- a zalej zvyškom omáčky. Na vrch nasyp druhú tretinu syra. Zakry čím môžeš (pokrievka, alobal) a šupni do rúry na 180°C tak na 3/4 hodinky.
- takto to vyzerá po 45 minútach, pretože 45 minút = 3/4 hodiny
- Teraz posyp zostatkom syra, kto nato má posype parmezánom, kto nie vystačí si s Eidamom
- a takto to vyzerá zhruba po 10 minútach zapekania.
- Ak si nedočkavý kľudne môžeš vyjedať priamo z misy, ale spáliš si pusu tak počkaj pokedy ti manželka, priateľka, mama alebo iná zodpovedná osoba nenaloží na tanier a pusť sa do toho. Dobrú chuť.
|