Plnené cannelloni
Plnené cannelloni

Cannelloni plnené ricottou a špenátom videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 1. decembra 2022

Veľmi rýchly a praktický recept, keď sa posnažíš a v dobrom obchode nájdeš cannelloni s ricottou, tak potom máš vyhráno! Je to hotové Zobraziť celý popisVeľmi rýchly a praktický recept, keď sa posnažíš a v dobrom obchode nájdeš cannelloni s ricottou, tak potom máš vyhráno! Je to hotové friško, plus ráta sa aj variabilnosť - do plnky môžeš nahádzať čo sa ti len zachce.

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

100 g rozmrazený
250 g
1 ks
30 g
1 ČL
1 PL
2 strúčiky
1 ČL
400 g (z konzervy)
8 - 10 ks




Postup

  1. 1

    Na plnku budeš potrebovať zmiešať špenát (nezáleží, či čerstvý alebo rozmrazený), ricottu, vajíčko, asi 30 g nastrúhaného parmezánu, čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok, soľ a korenie. Všetko dôkladne spolu premiešaj. Niekto sem pridáva napríklad aj strúhanku, niekto vymení špenát za varenú brokolicu a podobne. Vlastne aj toto jedlo je ako pizza 😀.

  2. 2

    Prípravu omáčky už vieš naspamäť - na oleji rýchlo na miernej teplote opraž nastrúhaný cesnak s oreganom, po polminútke to zalej paradajkami, aby cesnak neprihorel. Var asi 10 minút a nakoniec to premixuj tyčovým mixérom.

  3. 3

    Plech vysteľ papierom a na spodok daj trochu tej červenej omáčky. Cannelloni naplň ricottovou plnkou a poukladaj ich na plech. Nechaj medzi nimi medzeru, pri pečení sa zdvojnásobia vo veľkosti. Navrstvi paradajkovú omáčku, zakri to všetko alobalom a daj zapekať do predhriatej rúry na 200 °C. Po polhodine to bude hotovo, nezabudni ich ešte štedro posypať strúhaným parmezánom.

  4. 4

    Budem rád, ak budeš sledovať môj Instagram : @walrus.buko

Diskusia k receptu

dvorka
Skvelý recept hodný vyskúšania. A aj to plnenie cestovinových trubiek ma zaujalo, naposledy som sa džabrala s lyžičkou a bolo opatlané všetko, toto ma nenapadlo a pritom používam plničku na všetko možné aj nemožné. Veľká vďaka za recept.