Cannelloni fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 24. júna 2012

...s mletým mäsom, hubami enoki, zelenou paprikou, nivou a paradajkami s bazalkou...

60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

1 balenie
500 g
2 ks
1 ks
100 g
4-5 strúčikov
500 ml
250 ml




Postup

  1. 1

    ...na oleji som orestoval nakrájanú cibuľku, pridal som 2 strúčiky cesnaku a mleté mäso. Dochutil som čerstvo mletým korením, sladkou paprikou a soľou, potom som prihodil huby enoki...

    Cannelloni (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...mäso som dusil asi 34 minút, potom som pridal nakrájanú papriku a paradajky v konzerve (čerstvé sú lepšie, ale len ak sú už naozajstné a nie tie umelé napodobeniny). Keď to všetko prevrelo, pridal som natrhané lístky čerstvej bazalky a odstavil som...

    Cannelloni (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...mäsová zmes už trošku vychladla, tak som do nej nastrúhal Nivu a naplnil som ňou cannelloni, len tak malou lyžičkou...

    Cannelloni (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...ak vám trošku mäsa ostane, kľudne ho dajte okolo cestovín. Neviem prečo, ale mne to vyšlo úplne presne. V hrnci (tom v ktorom som robil mäso) som nechal prevrieť paradajkové pyré, pridal som nakrájaný cesnak, asi tri strúčiky a sladkú smotanu. Dochutil som soľou a lístkami bazalky. Omáčkou som zalial cannelloni. Na vrch som dal niekoľko plátkov masla a prizdobil som zmesou semien( tekvica, slnečnica, sezam, ľan, píniové oriešky)...

    Cannelloni (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...v rúre asi na 180°C sa po 40 minútach stalo toto...

    Cannelloni (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...biele suché, ročník 2009 nasadilo tomuto jedlu zlatú korunku...dobrú chuť :)

    Cannelloni (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

helca103
Cannelloni som práve včera kúpila v Lidli takže vyskúšam tvoj recept.
danda3
Super recept a vďaka za info o hubách, ešte som o nich nepočula ani nič nevarila, treba to zmeniť a vyskúšať. ☺
akeber
Ja kupujem len hlivu budem sa musieť poobzerať po enoki , krásny recept vyskúšam .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia