Calzonetti - talianske pizzové koláčiky (fotorecept)

Autor receptu: elysa

Koláčiky chutné k vínu, alebo len tak...

60+kysnutie minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z vody, cukru a droždia pripravíme kvások. Z múky, oleja, vajca, soli a kvásku vymiesime hladké cesto.
  2. Cesto necháme na teplom mieste vykysnúť, cca 45 minút.
  3. Medzitým si pripravíme náplň: zmiešame tvaroh,strúhaný syr, vajce, šunku nakrájanú na drobno, suchú salámu tiež na drobno-ja som strúhala na veľkých slzách- mala som v celku, mozarellu nakrájať tiež na drobné kocky.
  4. Dochutíme podľa svojej chuti soľou, mletým čiernym korením a oreganom.
  5. Vykysnuté cesto...
  6. Na pomúčenej doske cesto rozgúľame na necelý centimeter. Vykrajujeme asi 7 cm kolieska.
  7. Na každé koliesko dáme 1 kávovú lyžičku plnky, netreba šetriť plnky je dosť. Kolieska preložíme, okraje pritlačíme, ja som ich ešte pritlačila vidličkou.
  8. Koláčiky uložíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom- jemne osoleným a pridáme sušený cesnak.
  9. Calzonetti pečieme vo vyhriatej rúre. Ak pri pečení prasknú- nič sa nedeje- plnka nevyteká.
  10. Na obrázku to je aj vidno- nič nevytieklo. Bolo ich na 2 plechy- 27 kusov. Chutné sú teplé, ale aj studené.