Čalamáda krásne farebná a pikantná (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Toto je moja posledná čalamáda v tomto roku.Pozbierala som po záhradke všetko, čo bolo pekné a pokiaľ bude takto sucho, nebude už nič..a inak už nemám ani zaváracie poháre, ani miesto na polici v špajzi.

12 minút
príprava

Postup

  1. na začiatku som tú kopu cukín a všetkého, čo som včera po záhrade nazbierala, ani nefotila, alôe ako som to roztriedila, zistila som , že to bude krásne farebné a až keď som to začala umývať a krájať, som sa rozhodla ešte urobiť foto...začala som krájať kápiu..
  2. potom som na kápiu pokrájala na drobno cibuľu...9 kusov...
  3. na cibuľu som postrúhala 7 zelených neošúpaných uhoriek..
  4. na uhorky dom postrúhala tekvičky hokkaido..
  5. na hokkaido som našla veľmi krásnu pomarančovú tekvičku...
  6. a už mi zostali iba cukiny a tak ich veru bolo dosť, nastrúhala som aj cukiny..na cukiny som ešte nakrájala chilli papričky rôznofarebné..8 kusov..
  7. pridala som 2 lyžice soli, 1 kg, cukru a 1 liter octu a všetko som dobre premiešala...nechala som postáť, kým som si pripravila poháre viečka a do pohárov na dno všetky pochutiny...vrch som posypala konzervačným prípravkom a dobre som všetko premiešala..
  8. posypala vrch pomôckou na konzervovanie,..na toto množstvo zeleniny som dala 2 sáčky, lebo jeden sáčok je na 3,5 kg zeleniny a ovocia...
  9. naplnila do pohárov..dobre som potlačila a doliala nálev..
  10. zatvorila a každý pohár už zatvorený som umyla vo vedre vody a utrela do sucha utierkou..uložila do police v špajzi.. ďakujem, že ste somnou vydržali zaváranie/možno som vás už tým aj otravovala/snažila som sa priniesť len to najlepšie a dokázať, že zavárenie, nie je iba kopa práce, aj aj pôžiťok z výbornej zaváraniny..pokial ste moje recepty vyskúšali a ochutnali, prajem vám k nim dobrú chuť a nech chutia aj celej vašej rodinke..pre tento rok som zaváranie ukončila...
  11. hlavná polica..je to starodávna vyrezávaná skriňa po prababke..tu držím kompóty,čalamády, uhorky...je to hlavne pre 7 dl poháre...sú ukladané za sebou po 4 poháre...dá sa vypočítať koľko je tam toho...niekde sú už aj malé doplnené, ktoré sa už inde nemestili...no aj súdok s domácou kapustou je súčasťou špajze...sušené jabĺčka, jabĺčkové chipsy,sušené dubáky a samozrejme domáca masť v 8 litrovom hrnci na masť...na skrini sú uložení domáci pomocníci..mlynčeky na ovocie,sušička, ozdobný kôš na dekorovanie ovocia a zeleniny-to som nefotila...
  12. v ďalšej polici mám zeleninové výrobky..hrášok,lečo, fazuľka a tiež drobné ovocie..
  13. v tejto polici mám od vrchu lekváre, džemy, kečup, paradajkové šťavy,a v malých pohároch cviklu a drobné ovocie do pudingových pohárov..