Cafe Shot

Autor receptu: cookfil

Odkedy som kúpil pressovar, chodí k nám návšteva na ochutnávky rôznych káv, ktoré sa dajú urobiť. Minule som vyčerpal všetky možné kávy od pressa cez macchiato po latte a tak som sa rozhodol zakončiť túto "kávovu exkurziu" touto lahodnou záležitosťou...

2
porcie
10 minút
príprava

Postup

  1. Zo 14 g kávy pripravíme v stroji 40 ml espressa, aby vzniklo dvojité ristretto s výraznou chuťou. Ak nemáme stroj, môžeme pripraviť silnú instantnú kávu. Potom espresso rozdelíme do dvoch poldecových pohárikov.
  2. Do oboch pohárikov prilejeme po 20 ml vaječného likéru. Ak chceme dosiahnuť dvojfarebný efekt, vlievame veľmi pomaly po lyžičke opretej o vnútornú stranu pohárika.
  3. Napokon z plnotučného mlieka našľaháme na parnej tryske krémovú mliečnu penu a rozdelíme ju do oboch pohárov. Ak nemáme parnú trysku, môžeme použiť šľahačku (najlepšie nesladenú).
  4. Nápoj nemiešame a hneď podáme.