Cafe Shot
Autor receptu: cookfil
Odkedy som kúpil pressovar, chodí k nám návšteva na ochutnávky rôznych káv, ktoré sa dajú urobiť. Minule som vyčerpal všetky možné kávy od pressa cez macchiato po latte a tak som sa rozhodol zakončiť túto "kávovu exkurziu" touto lahodnou záležitosťou...
Postup
- Zo 14 g kávy pripravíme v stroji 40 ml espressa, aby vzniklo dvojité ristretto s výraznou chuťou. Ak nemáme stroj, môžeme pripraviť silnú instantnú kávu. Potom espresso rozdelíme do dvoch poldecových pohárikov.
- Do oboch pohárikov prilejeme po 20 ml vaječného likéru. Ak chceme dosiahnuť dvojfarebný efekt, vlievame veľmi pomaly po lyžičke opretej o vnútornú stranu pohárika.
- Napokon z plnotučného mlieka našľaháme na parnej tryske krémovú mliečnu penu a rozdelíme ju do oboch pohárov. Ak nemáme parnú trysku, môžeme použiť šľahačku (najlepšie nesladenú).
- Nápoj nemiešame a hneď podáme.