Bylinkovo-zeleninová polievka so syrovými krutónmi

lucina2222 - fotkalucina2222, 31. augusta 2012

Mňam polievočka, ktorá sa mi naozaj podarila.. :)

15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1
2  stredná
1  väčší
1
1/2 čl
1 čl
3 čl
  podľa potreby
Krutóny :
 na strúhanie




Postup

  1. 1

    Prichystáme si, a umyjeme zeleninku v množstve v akom nám vyhovuje. Cibuľu popražíme na rozohriatom olivovom oleji. Zeleninu nakrájame, a vhodíme do hrnca k cibuli. Ja som väčšiu mrkvu pokrájala na kolieska, aby v polievočke pekne vynikali. Pridáme ďalšiu zeleninu a zalejeme vodou do polovice. Keď začne vrieť, dáme dnu rozpustiť kocku bujónu. Bylinky si nasekáme na jemno, alebo použijeme sušené a pridáme do polievočky. Tak akurát, aby nám zavoňala ale nepreháňajme to. Dochutíme ostatným korením. Jeden väčší zemiačik si očistíme, a pokrájame na maličké kocky. Dolejeme zvyšok vody.

  2. 2

    Varíme, ochutnáme, dochutíme a medzi tým si na kocky nakrájame pečivo, ktoré by nemalo byť úplne čerstvé. K pečivu nastrúhame syr, pridáme asi 2 čl plnotučnej horčice, čierne korenie, a opatrne rozmiešame. Rozložíme rovnomerne na plech, pokvapkáme olivovým olejom, a dáme piecť na 5-15 minút.

  3. 3

    Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

medulienka122
páči sa mi, ako si všetko poctivo vypísala do surovín.-))) Je to dlhýýý zoznam, ale polievočka je určite chutná...
nonna
Výborné, chválim, až na ten olivák. Použijem ratliňák náš alebo maslo. Perfektný je aj nápad s krutónmi. Takto sú chuťovo zaujímavé. Ukladám do KK a vyhadzuejm na FBčko pre širšiu propagáciu. Prajem veľa ďalších takýchto fajn nápadov!
nonna
Páčilo sa na Kanárskych ostrovoch. Gratulácia!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia