Bylinkové palacinky s údeným lososom, so špenátom a s gorgonzolou (fotorecept)
Autor receptu: misop
Rozhodol som sa podeliť s vami aj o tento delikatesný recept. Objavil som ho asi pred
tromi rokmi v Prahe, keď
sme ráno po koncerte blúdili s manželkou po uliciach stovežatej. Pri pohľade do výkladu
nenápadného Bistra,
pribehol za nami ochotný CHEF a spýtal sa: "Na co máte chuť ?", "Na niečo slané!" a tak
nás pozval na svoje
špeciálne palacinky s údeným lososom, so špenátom a s gorgonzolou. Odvtedy sú to pre nás
typické sviatočné raňajky. Ja som ich ešte vylepšil bylinkami.
Postup
- Ingrediencie na palacinky zmiešame dohromady a vyrobíme jemnú hmotu, nalievame na panvicu a opekáme z oboch strán - samozrejme :)
Pozor nedávame moc soli keďže údený losos a gorgonzola sú dosť slané samé osebe.
- Suroviny na plnku...
- Na prípravu plnky si roztopíme lyžicu masla na panvici, ja ju zvyknem trošku dokola obliať olejom, aby sa maslo nepripálilo. Vložíme špenát, pár krát prehodíme a hneď pridáme nakrájanú gorgonzolu a potrhaného lososa...
- ...keďže všetky ingrediencie sú už konzumovateľné hneď po vytiahnutí z obalu, nie je nutné ich tepelne moc upravovať, stačí len roztopiť syr nech sa vône a chute krásne spoja...
- ...voala... Plnka je hotová, môžeme začať plniť palacinky. Netreba veľa, nakoľko vôňa a chuť je veľmi výrazná a aj preto, aby sa ušlo každému hladošovi aspoň po dve, pretože jedna je jednoducho máááááálo... Naplniť, zvrtnúť a podávať ešte teplé... Želám dobrú chuť a pevne verím, že kto raz vyskúša, zamiluje sa...