Bylinkové palacinky s údeným lososom, so špenátom a s gorgonzolou (fotorecept)

Autor receptu: misop

Rozhodol som sa podeliť s vami aj o tento delikatesný recept. Objavil som ho asi pred tromi rokmi v Prahe, keď sme ráno po koncerte blúdili s manželkou po uliciach stovežatej. Pri pohľade do výkladu nenápadného Bistra, pribehol za nami ochotný CHEF a spýtal sa: "Na co máte chuť ?", "Na niečo slané!" a tak nás pozval na svoje špeciálne palacinky s údeným lososom, so špenátom a s gorgonzolou. Odvtedy sú to pre nás typické sviatočné raňajky. Ja som ich ešte vylepšil bylinkami.

8
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ingrediencie na palacinky zmiešame dohromady a vyrobíme jemnú hmotu, nalievame na panvicu a opekáme z oboch strán - samozrejme :) Pozor nedávame moc soli keďže údený losos a gorgonzola sú dosť slané samé osebe.
  2. Suroviny na plnku...
  3. Na prípravu plnky si roztopíme lyžicu masla na panvici, ja ju zvyknem trošku dokola obliať olejom, aby sa maslo nepripálilo. Vložíme špenát, pár krát prehodíme a hneď pridáme nakrájanú gorgonzolu a potrhaného lososa...
  4. ...keďže všetky ingrediencie sú už konzumovateľné hneď po vytiahnutí z obalu, nie je nutné ich tepelne moc upravovať, stačí len roztopiť syr nech sa vône a chute krásne spoja...
  5. ...voala... Plnka je hotová, môžeme začať plniť palacinky. Netreba veľa, nakoľko vôňa a chuť je veľmi výrazná a aj preto, aby sa ušlo každému hladošovi aspoň po dve, pretože jedna je jednoducho máááááálo... Naplniť, zvrtnúť a podávať ešte teplé... Želám dobrú chuť a pevne verím, že kto raz vyskúša, zamiluje sa...