« Naspäť na tento recept

Bylinkové palacinky s údeným lososom, so špenátom a s gorgonzolou (fotorecept) verzia na vytlačenie

Rozhodol som sa podeliť s vami aj o tento delikatesný recept. Objavil som ho asi pred tromi rokmi v Prahe, keď sme ráno po koncerte blúdili s manželkou po uliciach stovežatej. Pri pohľade do výkladu nenápadného Bistra, pribehol za nami ochotný CHEF a spýtal sa: "Na co máte chuť ?", "Na niečo slané!" a tak nás pozval na svoje špeciálne palacinky s údeným lososom, so špenátom a s gorgonzolou. Odvtedy sú to pre nás typické sviatočné raňajky. Ja som ich ešte vylepšil bylinkami.

Autor receptu: misop

Postup receptu

Ingrediencie na palacinky zmiešame dohromady a vyrobíme jemnú hmotu, nalievame na panvicu a opekáme z oboch strán - samozrejme :) Pozor nedávame moc soli keďže údený losos a gorgonzola sú dosť slané samé osebe.
Bylinkové palacinky s údeným lososom, so špenátom a s gorgonzolou (fotorecept) - obrázok 1

Suroviny na plnku...
Bylinkové palacinky s údeným lososom, so špenátom a s gorgonzolou (fotorecept) - obrázok 2

Na prípravu plnky si roztopíme lyžicu masla na panvici, ja ju zvyknem trošku dokola obliať olejom, aby sa maslo nepripálilo. Vložíme špenát, pár krát prehodíme a hneď pridáme nakrájanú gorgonzolu a potrhaného lososa...
Bylinkové palacinky s údeným lososom, so špenátom a s gorgonzolou (fotorecept) - obrázok 3

...keďže všetky ingrediencie sú už konzumovateľné hneď po vytiahnutí z obalu, nie je nutné ich tepelne moc upravovať, stačí len roztopiť syr nech sa vône a chute krásne spoja...
Bylinkové palacinky s údeným lososom, so špenátom a s gorgonzolou (fotorecept) - obrázok 4

...voala... Plnka je hotová, môžeme začať plniť palacinky. Netreba veľa, nakoľko vôňa a chuť je veľmi výrazná a aj preto, aby sa ušlo každému hladošovi aspoň po dve, pretože jedna je jednoducho máááááálo... Naplniť, zvrtnúť a podávať ešte teplé... Želám dobrú chuť a pevne verím, že kto raz vyskúša, zamiluje sa...
Bylinkové palacinky s údeným lososom, so špenátom a s gorgonzolou (fotorecept) - obrázok 5

Suroviny




8
porcií
30
minút
príprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist