Hovädzí burger

Burger: Americký verzus marocký (videorecept)

Autor receptu: silvia16

Tak dnes som nám urobila veľmi chutné burgre. Musím sa sama priznať, že sa neviem rozhodnúť, ktorý chutí lepšie :-). Vyskúšajte a dajte mi vedieť.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do misky si dáme pomleté mäso. Posolíme a okoreníme. Premiešame. Odoberieme si polovičku na americké burgre. Do druhej polovičky pridáme rascu drvenú (cumin), papriku, pokrájanú cibuľku, ja som pridala aj trošku jarnej cibuľky, zopár plátkov zelenej a červenej čili papriky, vňať petržlenovú a koriandrovú a poriadne premiešame.
  2. Urobíme si 4 burgre. Pretože milujem syr, do môjho som si pridala syr do vnútra. Pozri na videu. Zabudla som odfotiť :-). Ja som použila formu na burgre.
  3. Cuketu si nakrájame na plátky, polejeme olivovým olejom a pridáme papriku. Ogrilujeme na panvici alebo elektrickom grile.
  4. Na panvici som si oprážila americké burgre s cibuľkou. Na elecktrickom grile som si ugrilovala marocké burgre (trošku zdravšia verzia). Keď su burgre hotové, pridáš plátok syru a dobražíš, kým sa syr troška roztopí.
  5. Keď su burgre hotové, trošička si naolejujeme a opražíme/otoustujeme žemle z vnútornej strany.
  6. Na otoustovanú žemľu si pridáme: Americký: spodná časť žemle, kečup, horčica, burger so syrom, plátok paradajky, plátky kyslých uhoriek, oprážená cibuľa a horná časť žemle s majonézou. Marocký: spodná časť žemle, kečup, burger so syrom, plátok parajky, plátky ogrilovanej cukety, horná časť žemle s kečupom.
  7. Prajem dobrú chuť. Dajte mi vedieť, ktorý vyhráva u vás a prečo. Ďakujem.