Bulharský feferónový šalát - Салата от люти чушлета (fotorecept)

Autor receptu: alex37

Tento recept pochádza od Bulharskej babičky, Bulharskej blogerky. Nie je to nič pre tých čo nemajú radi štipľavé, ale je to vraj vynikajúca pochúťka podľa opisu môjho chlapa "nič lepšie som nejedol". /chlap nie je nadávka - je to pomenovanie milovaného manžela :-)/

30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Feferónky umyjeme , podsušíme, v prípade že neodrežeme stopky musíme ich poprepichovať, aby nezačali pukať. My sme odrezali stopky.
  2. na panvicu nalejeme 4 lyžice oleja a opečieme feferónky do začervenania. Odporúčam používať vrchnák, dosť prskajú. Pred dopečením pridáme soľ, cukor, ocot a pretlačený cesnak.
  3. vyberieme feferónky z panvice, dierkovanou naberačkou a preložíme do nádoby napr. z jénskeho skla.
  4. zamiešame zálievku z jogurtu, soli, cesnaku, kôpru a petržlenu a zalejeme feferónky.
  5. na oleji čo zostal na panvici rozpustíme lyžičku červenej papriky a zalejeme šalát. Nakoľko je medzi nami dosť anti "kôprovcov" nech vás ten kôpor neodradí, použite len petržlen, po prípade v kombinácii s inou obľúbenou bylinkou. Да ви е вкусно и люто! - nech vám chutí a nech vám štípe :-)