Bulgur s čiernou fazuľou a cuketou
Autor receptu: tinavondecadent
Lacný, chutný, zdravý. :)
4-5 porcie |
20 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Fazuľu necháme cez noc odstáť v hrnci s vodou. Na druhý deň prebytočnú vodu vylejeme, nalejeme novú aby fazuľu prekrývala cca 2-3 cm. Vodu osolíme a necháme variť asi 45-60 minút.
- Bulgur asi minútu orestujeme v hrnci na rozohriatom oleji, následne zalejeme vodou a za občasného miešania varíme až kým sa voda nevsiakne a nevyparí. Pokiaľ je bulgur ešte tvrdý, dolievame po troške vody. Až bude dostatočne uvarený, hrniec zakryjeme a necháme bulgur odstáť.
Ak máme zeleninový vývar, môžeme ho použiť namiesto vody, dodá lepšiu chuť.
- Na panvičke rozohrejeme olivový olej, pridáme cibuľku, chíľku restujeme. Pridáme nakrájanú cuketu a restujeme asi 10 minút. Zamiešame to k bulguru spoločne s uvarenou fazuľkou. Soľ pridávam nakoniec.