Buchty na pare plnené karamelom poliate krémom ganache (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Sladkosť presladká...akurát pre prázdninujúce deti, ktoré za sladké aj laptop vymenia...

15 ks
porcií
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z časti mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások, necháme ho nadvihnúť sa a pridáme k ostatným surovinám. Vymiesime trochu redšie cesto, bez pridania tuku a necháme ho nakysnúť 35-40 minút... Nakysnuté cesto preložíme na múkou vysypanú podložku a trochu rozvaľkáme...pohárom vykrajujeme kolieska a naplníme karamelovým salkom...
  2. naplnené buchty necháme ešte chvíľu podkysnúť, ja ich natieram olejom, aby sa navzájom nelepili...v väčšom hrnci si necháme zovrieť vodu a tu nech každý spraví, ako je zvyknutý, niekto naparuje na paráku natretom olejom, ja na utierke upevnenej na vrchu hrnca... keď voda vrie, tak necháme buchty prikryté naparovať 7-8 minút...
  3. Pokiaľ sa buchty paria, tak si pripravím krém...
  4. smotanu dáme zohriať, tesne pred zovretím do nej nalámeme čokoládu, pridáme maslo a koňak, prípadne rum, odstavíme a miešame kým sa hmota nespojí, ak dáte trochu menej smotany a viac čokolády, môžete to použiť ako polevu na koláč...buchty sú už naparené, krém spravený...
  5. už ostáva len naservírovať a zavolať k stolu tých, čo netrpia cukrovkou, alebo nedržia žiadnu diétu...