Bublanina

Autor receptu: myalab

Keďže je sezóna čerešní a višní...

40
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Postup

  1. Celé vajcia s krupicovým cukrom, soľou a polovicou vanilkového cukru vyšľaháme do peny, pridáme pochúťkovú smotanu, rozpustené vychladnuté maslo alebo olej, acidofilné mlieko. V miske zmiešame múku s krupicou, práškom do pečiva a so sódou bikarbónou a postupne pridávame k vyšľahaným vajciam. Zmes vylejeme na plech a nahusto do nej vložíme odkôstkované čerešne, višne alebo iné druhý ovocia. Pečieme na programe horúci vzduch 30 - 35 minút pri teplote 160 stupňov C. Po upečení posypeme zmiešaným práškovým a vanilkovým cukrom. Ja som použila cca 800 g višní a 400 g čerešní.