Bublanina
Autor receptu: myalab
Keďže je sezóna čerešní a višní...
40 porcií |
30 minút príprava |
30 minút na 160 °C |
Postup
- Celé vajcia s krupicovým cukrom, soľou a polovicou vanilkového cukru vyšľaháme do peny, pridáme pochúťkovú smotanu, rozpustené vychladnuté maslo alebo olej, acidofilné mlieko. V miske zmiešame múku s krupicou, práškom do pečiva a so sódou bikarbónou a postupne pridávame k vyšľahaným vajciam.
Zmes vylejeme na plech a nahusto do nej vložíme odkôstkované čerešne, višne alebo iné druhý ovocia. Pečieme na programe horúci vzduch 30 - 35 minút pri teplote 160 stupňov C. Po upečení posypeme zmiešaným práškovým a vanilkovým cukrom. Ja som použila cca 800 g višní a 400 g čerešní.