Ovocný koláč
Ovocný koláč

Bublanina Jamieho Olivera

janikbj - fotkajanikbj, 2. októbra 2018
Bublanina Jamieho Olivera
Foto: janikbj

OK, originál je to hroznový koláč, ale tak úprimne, je to bublanina. A keď skončí sezóna hrozna, tak bude fajnový aj s iným ovocím. Zobraziť celý popisOK, originál je to hroznový koláč, ale tak úprimne, je to bublanina. A keď skončí sezóna hrozna, tak bude fajnový aj s iným ovocím.

10 minút
príprava
30-40 minút
na 170 °C

Suroviny

200 g
80 g
90 g roztopené
60 ml
80 ml
1 KL
2 ks
štipka
300 g (hrozno)




Postup

  1. 1

    V miske si vymiešame vajíčka s cukrom do peny, pridáme roztopené maslo (nie horúce), olej, mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva, štipku soli.

  2. 2

    Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej alebo inej menšej formy (napr. zapekacia miska z jenského skla veľká cca 17x29 cm) a poukladáme naňho polovicu pripraveného ovocia (hrozna). Pečieme 10 minút pri 170 °C. Po 10 min naukladáme na predpečený koláč zvyšné ovocie a dopečieme ešte asi 30 min. Treba sledovať podľa rúry a veľkosti formy.

  3. 3

    Hotovo. Lepšie sa krája dobre vychladený a keď niekoľko hodín postojí a zvlhne. Kvôli špaldovej múke je úplne čerstvý krehký a trošku sa môže drobiť.

    Bublanina Jamieho Olivera - obrázok 3

Diskusia k receptu

danda3
Janík, pošli mi kúsok, teraz po tej rybe by sa hodil. Hrozno do bublaniny by ma nenapadlo dať, mala som dosť, statočne som sa ním prejedala.
1x haji
haji
Bezva rychlovka, klidně bych krájela teploučké, drobivé, protože bych to ne-vy-dr-že-la.
cesminaz
Presne vcera som piekla podobný kolacik,ale okrem hrozna som dala aj jablká :-)
janikbj
@Cesminaz (2.10.2018 21:14)

kráááásna fotka, priam si pýta nôž do ruky :D super, práve by sa mi ku práci hodil poriadny kusisko na energiu :) ak budeš mať čas, môžeš sa aspoň stručne podeliť i s tvojim receptom, budem rada :)

ďakujem všetkým za milé komentáre. taká rýchlovečka sa hocikedy pridá, všakže? v chladničke mám zase hrozno od susedy, asi bude repete.
cesminaz
@Janikbj (3.10.2018 22:45)

:-) si zlatá.Ked som ho piekla,som ho aj tak planovala sem pridat.Len si ma predbehla bola čo sa hroznového koláča týka :-))) Ale ten moj je aj tak celkom iný,uz ho tu mám hore.Je to ten jogurtový :-) Ktovie,ak budes mat raz chut,tak vyskusas aj takú verziu ;-) Pekný den.
1x ewkas
strelka
Kolac je vynikajuci, vlacny, nedroli sa vobec. Dala som kompotove ceresne a 2pl nepomleteho maku. Je to mnamka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia