Bublanina
Autor receptu: dada1010
Túto bublaninu rada robím, lebo pri nej nie je veľa špinavých riadov, všetko sa pripravuje v jednej mise. Pre bezlepkárov stačí vymeniť len múku za Jizerku alebo nejakú podobnú čo máte obľúbenú. Bublanina je veľmi jemná a kto ju ochutná hneď si pýta recept.
10 minút príprava |
25-30 minút na 180 °C |
Postup
- Bielka vyšľaháme na polotuhý sneh a postupne prisýpame
10 dkg kryštálového cukru, potom pridávame postupne
žĺtky a ešte 20 dkg kryštálového cukru, vanilkový cukor,
vlažnú vodu, olej, a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- Celú zmes ešte zľahka premiešame a dáme piecť na vymastenom
a vysypanom plechu (ovocie podľa chuti).
- Pečieme v mierne vyhriatej rúre (180 C).